Nazilli'ye tıbbi atık toplama aracı alındı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) projesi uygulamasında tıbbi atıkların toplatılması ve taşınması için alınan kamyon tıbbi atık toplama aracına dönüştürülecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Nazilli Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Fatma Tülin Kandemir'in hazırladığı 'Sağlık Atıkları Sağlığımızı Bozmasın' isimli proje GEKA tarafından kabul edildi. 'Sağlık Atıkları Sağlığımızı Bozmasın' isimli projeyi uygulanması için Nazilli Belediyesi 1 adet tıbbi atık toplama kamyonu aldı. Nazilli Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğünce hazırlan proje uygulamasında tıbbi atıkların, tüm sağlık kuruluşlarından (hastaneler, sağlık ocakları, sağlık merkezleri ve tüm sağlıkla ilgili muayenehanelerde) yönetmeliğe uygun olarak toplanabilmesi için tıbbi atık aracına dönüştürülmek üzere alınan kamyon belediye araç parkına katıldı.

Nazilli'de bulunan tüm sağlık kuruluşlarından tıbbi atıkların toplatılması için Nazilli Belediyesi tarafından Devlet Malzeme Ofisinden Isuzu NPR 8 şasi kamyon alındığını belirten Başkan Haluk Alıcık; "Alınan bu aracın tıbbi atık toplama ve taşıma aracına dönüştürülmesi için özel bir şirkete ihalesi yapıldı. Nazilli'de bulunan tüm sağlık kuruluşlarından tıbbi atıkların toplatılması için alınan kamyonun en kısa zamanda tıbbi atık toplama ve taşıma aracına dönüştürülmesi ile proje uygulaması Nazilli'de başlayacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber