Gaziantep FEM Dersanesi öğrencisi, LYS'de Türkiye ikincisi oldu

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, Gaziantep Fem Dershanesi öğrencisi Elif Kaplan, Ek Dil-3 puan türünde Türkiye ikincisi oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye derecelerinin yanında 7 alanda da Gaziantep birincileri FEM Dershanesi'nden çıktı.

Elde edilen derecelerle ilgili basın toplantısı düzenleyen FEM Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çınar, dershanenin 2012 yılında başarılarla göz doldurduğunu ifade etti. 2 milyon 29 bin 200 aday arasından Elif Kaplan isimli öğrencilerinin Ek Dil-3 puan türünde Türkiye ikincisi olduğunu dile getiren Çınar, diğer dereceleri de şöyle sıraladı: "İbrahim Akar TM-3, Fatma Öztürk YGS-4, Ahmet Fethullah Güler TM-1-2, Bilal Dağtekin, TS-1-2 puan türlerinde Gaziantep birincisi oldu. Mert Nacakgediği TS-1'de, Ali Erol da Ek MF-2'de Gaziantep 2'ncisi oldu."

Türkiye'de ilk 100'de 5 öğrenci ve 18 dereceleri olduğunu gile getiren Çınar, "Bu başarıları elde eden altın çocuklarımızı ve değerli ailelerini tebrik ediyoruz. Ayrıva bu başarıların asıl mimarı olan özverili ve fedakar okul, dershane idareci ve öğretmenlerimize de teşekkürü bir borç biliyoruz." şeklinde konuştu.

Tercihler konusunda da duyuruda bulunan Çınar, şöyle devam etti: "Üniversite tercihlerinin her öğrenci için çok önemli bir yeri vardır. Mutlaka uzman desteği almadan tercih yapılmamalıdır. Fem Dershaneleri olarak Gaziantep'in bütün öğrencilerine 23 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında dershanemizde ücretsiz tercih danışmanlığı yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber