Küçük şehirler eğitim seferberliğiyle devleşti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEDA ÇAKMAK / İSTANBUL

LYS'ye adlarını altın harflerle şampiyon il olarak yazdıran Bartın, Kilis ve Karabük'ün sırrı, validen kaymakama, öğretmenden öğrenciye ve veliye herkesin eğitim azminde gizli.

Üniversite yolunda adayların kaderlerini belirlediği YGS ve LYS'de son birkaç yıldır metropolleri aşan küçük şehirler, bu yıl da zirveye adlarını yazdırdı. LYS'de en başarılı il seçilen Bartın, Kilis ve Karabük vali ve il milli eğitim müdürlerinin anlattıkları ise bu başarının tesadüf olmadığını ortaya koydu. Büyükşehirlerin bileğini büken küçük illerde en dikkat çeken valisinden kaymakamına, kamu kuruluşlarından belediye başkanına kadar topyekün eğitim seferberliği oldu. Kapı kapı dolaşarak öğrencileri kontrol altında tutan, her kamu kuruluşuna bir okulu zimmetleyen Bartın Valisi İsa Küçük'ün anlattıkları ise bir şehrin kaderinin nasıl değiştirilebileceğine güzel bir örnek oluşturuyor.

Bartın'ın kaderini değiştirdi

Göreve geldiği 2006'da Bartın'ın 40'ıncı sırada olduğunu belirten Vali Küçük, birinci olmayı hedeflediğini ve bir eğitim seferberliği başlattığını söyledi. Bartın'ın nüfusunun yüzde 65'inin kırsal kesimde yaşadığını kaydeden Küçük ?Köylerdeki çocukların lisede okuyabilmeleri için 350 öğrenci kapasiteli yurt yapıldı. Hükümetimiz de her talebi karşıladı. Türkiye'de fen lisesi olmayan tek il Bartın'dı, açıldı. Öğretmen eksiği giderildi? dedi.

Bartın'ın dışarıya çok göç veren bir il olduğunun altını çizen Küçük ?İnsanlar yetişirse göç engellenir dedik. Eşimin başında olduğu avukat, doktor, rehber öğretmen ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan gönüllüler grubu kuruldu. Her öğrencinin annesine ulaştık, her okulu ziyaret ettik. Her kamu kuruluşunun kardeş okulu var köylerde. Çocuklarla sohbet ettik. Bu bir ekip çalışmasıydı? diye konuştu.

Hedefe kilitlenince zafer geldi

Öğretmen ve öğrencilerle sadece başarıya odaklandıklarını ifade eden Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker ise şunları söyledi: Verimli bir çalışmanın neticesi. Bu başarı bizleri de gururlandırıyor. İnşallah bu başarının ileride daha da artacağını düşünüyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Eğer onlar başarılı olursa Türkiye'mizi daha ileri götürecektir. Biz bu anlayışla çalışıyoruz.

Velilere de çalışma programı hazırladık

Sınavların en başarılı ikinci ili Kilis'in Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş da zirvede yer almanın sırlarını şöyle anlattı: Başarının sırrı prensipli çalışma. Hedef koyup ulaşmak için gayret gösteriyoruz. Programlı çalışıyoruz. Öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Onlara çalışma programı veriyoruz. Anne babalara da program veriyoruz. Sadece öğrenci bazlı değil veli bazlı da çalışıyoruz. Velililere çocukların ihtiyaçlarını karşılama, çalışma ve dinlenme saatlerini düzenleme konusunda programlar veriyoruz. Özellikle lise son sınıfı öğrencilerini evlerini ziyaret ediyoruz. Öğrenciyle dördüncü sınıftan itibaren özel olarak ilgileniyoruz. Öğretmen öğrencinin evini, çalışma şartlarını görüp ona göre program ayarlıyor. Başarıyı hak ettiğimizi düşünüyorum.

Bartın Valisi İsa Küçük ?İl olarak bayram havası içindeyiz. İlimizle ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber