Türkiye Kamu-Sen'in bütün üyeleri eşit işe eşit ücret istiyor

Haber Giriş : 31 Temmuz 2005 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk İmar-Sen Samsun Şube Başkanı Mustafa Çakır, yaptıkları anket sonuçlarına göre bütün üyelerinin eşit işe eşit ücret istediğini söyledi.

Türk İmar-Sen Şube Başkanı Mustafa Çakır, 15 Ağustos'ta hükümetle memur sendikaları arasında 2006 yılının memur maaşları ve diğer özlük haklarını içeren bir toplu sözleşme sürecinin başlayacağını hatırlatarak, "Bu süreçte yaptığımız anket sonucunda ortaya çıkan isteklerimiz dikkate alınmalıdır. Bütün üyelerimiz eşit işe eşit ücret, grevli toplu sözleşme hakkı, siyasete katılabilme hakkı ve hükümetin geçen toplu sözleşmede imzaladığı 50 maddelik taahhüdünü yerine getirmesini istiyor. Yüzdelik komik artışlardan bıktık. İnsanca yaşayacak maaş, adalet istiyoruz" dedi.

Toplu sözleşme masasına bu isteklerle oturacaklarını kaydeden Çakır, "Bizi 2 yıl sonra görün" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü tutmasını istedi. Çakır, "Kamu çalışanlarının AK Parti hükümetine verdiği kredi limiti dolmuştur. Hükümetin, IMF'nin direktiflerini uygulamaması gerekir. 2 milyon memurun kangren olmuş yarasına artık neşter vurma zamanıdır. Kamu çalışanı köle değildir. En az bir TÜSİAD, bir TOBB üyesi gibi muamele görmelidir. Bizler artık vaat değil, icraat bekliyoruz" diye konuştu.

15 Ağustos'taki toplu sözleşme görüşmelerindeki tavırlarını hükümetin tavrının belirleyeceğini açıklayan Çakır, ön yargısız ancak kararlı olduklarını vurguladı. Çakır, "Eylem yapmak istemiyoruz. Zaten ülkemiz iç ve dış sorunlarla boğuşuyor. Ancak bıçak kemiğe dayandı. Taleplerimiz karşılanmadığı taktirde asla geri adım atmayacağız. Hükümetin sözlerini yerine getirmesini beklemek en doğal hakkımızdır. AK Parti hükümeti sorumlu davranmalıdır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber