80'er yıl hapisten çifte beraate

Bursa'da kurdukları hayali mahkemede aforoz ettikleri travestilere para cezası vererek, eziyet ettikleri iddiasıyla haklarında 80'er yıla kadar hapis talebiyle dava açılan transseksüel Ö.Ö. ile avukat, ayrı ayrı beraat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce fuhuş çetesi kurdukları iddiasıyla ahlak polisinin "Sonbahar" adını verdiği operasyonda yakalanan ve aralarında Gökkuşağı Gayleri ve Travestileri Koruma Derneği Başkanı Ö.Ö. ile kocasının da bulunduğu 16 şüpheli hakkında 3 bin 180 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmasının ardından, savcılık elindeki delillerle bir soruşturma daha yaptı. Mahkeme kararıyla aranan Gökkuşağı Gayleri ve Travestileri Koruma Derneği'nin ilan panosundaki Denetleme Kurulu tarafından düzenlenmiş kurallar ve yaptırım listesi, herkesi şaşkına çevirdi. Gökkuşağı Derneği'nin denetim kurulu başkanı olan Avukat E.H.Ö.'nün imzası bulunan denetleme kurulu duyurusunun travestilere baskı ve eziyet amacıyla uygulandığı öne sürüldü. Duyuruda; bir dernek üyesinin diğer bir dernek üyesine fiili şiddet uygulaması durumunda 400 TL para ve 7 gün aforoz, manevi şiddet için 150 TL, hırsızlık için bin TL ve 20 günlük aforoz, yönetim kurulu kararlarına uyulmaması durumunda 500 TL para ve 10 günlük aforoz, gündüz saatleri içinde mini etek ve göğüs dekoltesi olan kıyafetler giyilmesi halinde ise 100 TL para cezası verileceği şeklinde maddeler bulunduğu açıklandı.

11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, her biri için 5 yıla kadar olmak üzere toplam 16 ayrı travestiye "eziyet etmek" suçundan 80'er yıla hapisleri istenen Gökkuşağı Derneği Başkanı Ö.Ö. ve derneğin eski avukatı ve eski Denetleme Kurulu Başkanı olan E.H.Ö. her celse hakkındaki iddiaları yalanladı. Yargılamasını sonlandıran mahkeme Avukat E.H.Ö.'nün suç işlemediğine kanaat getirerek 16 kez beraatine karar verdi. Diğer sanık Ö.Ö.'nün ise 5 ayrı müşteki travestiye karşı eziyet etmek suçundan delil yetersizliğinden beraatine, 11 mağdur travestiye yönelik ise davanın ayrı ayrı reddine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber