Hakimlere ne lojmanda ne de adliyede rahat var

Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hırsızlar, Ankara Eryaman Birinci Etap'taki Hakimler Sitesi'nde ikamet eden hakim ve savcıların korkulu rüyası oldu. Lojmanda, son altı ay içinde sekiz hırsızlık olayı meydana geldi. Lojmanlarda oturan hakim ve savcılar, çareyi bağlı bulundukları Adalet Bakanlığı'ndan özel güvenlik görevlisi istemekte buldu.

Toplam 10 bloktan oluşan ve 250 dairenin yer aldığı lojmanda son 6 ay içerisinde 8 ev soyuldu. Lojmana dadanan hırsızlar, Ankara İş Mahkemesi Başkanı Hakim Mustafa Kemal Tepedelen'in Browning beylik tabancasını bile çaldı. Hakim Tepedelen'in yaklaşık 400 milyon lirası, kol saati ile eşinin ziynet eşyaları da kayıplara karıştı. Ankara Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim Cemalettin Koçak ile Asliye Hukuk Hakimi Hüsamettin Vakas da hırsızların gazabına uğradı. Koçak ve Vakas'ın ziynet eşyaları ve paraları da çalındı.

Lojmanda hırsızlık olaylarının ardı arkası kesilmeyince, hakim ve savcılar çareyi bağlı bulundukları Adalet Bakanlığı'na başvurmakta buldu. Lojman sakinleri, bakanlığa bir yazı ile durumu bildirdi. Sitede gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını talep eden hakim ve savcılar, lojmana güvenlik görevlisi atanmasını istedi.

Odasında çaldırdı

Hırsızların, hakim ve savcılar mesaideyken, gündüz gözüyle de lojmanlara girdiği öğrenildi. Bozuk olan dış kapılardan bloklara giren hırsızlar, merdiven boşluğundan aydınlatma camına geçiyor. Oradan da balkonlara tırmanıyorlar. Apartmanların en üst katlarına bile rahatlıkla çıkan hırsızlar, açık buldukları balkon kapılarından dairelere giriyorlar.

Ankara'daki hakim ve savcıları hayatından bezdiren hırsızlar İstanbul'da ise adliyelere el attı. Bu olayın en çarpıcılarından biri dün Silivri'de yaşandı. İstanbul Silivri Sulh Ceza Hakimi Aysun Ongun'un cep telefonu adliyedeki odasında masasının üzerinden çalındı. İlgili mercilere durumu bildiren Ongun, telefonunu ve kartını iptal ettirdi. Telefonun özel güvenlik numarası olan IMEI numarasını da yakın takibe aldırdı.

Geçen aylarda Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde bir kadın hakimin de içinde cep telefonu ve cüzdanı bulunan çantası odasından çalınmış, polis zanlıyı yakalayamamıştı. Daha önce de Bursa 2'nci Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim Mahmut Münyan'ın lavaboya gitmesini fırsat bilen bir hırsız çantasını çalmıştı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber