Mısırlı Ahmet'ten darbuka gösterisi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen 3. Güre Uluslararası Ritim ve Sanat Konseri'nde, dünyaca ünlü darbuka ustası Mısırlı Ahmet Güre, Barbaros Meydanı'nda verdiği konserle izleyenlere kaçırılmayacak bir müzik ziyafeti sundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz'in de programa konuk olarak katılması izleyenleri memnun etti. 15 gün boyunca Güre Ağlayan Şelale'de doğayla iç içe ritim çalışmalarını sürdüren Mısırlı Ahmet ve sanatçı arkadaşları, Güre'nin doğasına hayran kaldıklarını belirterek, Belediye Başkanı Kamil Saka'ya Güre'nin bakir yapısını koruduğu, sanat ve sanatçıyı desteklediği için teşekkür edip plaket sundu.

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, en eski dönemlerden bu yana birçok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış Güre'nin, her zaman korunacağını, bakir yapısının bozulmayacağını belirtti. Saka, Güre halkının misafirperverlik bilinci ile kültür ve sanat projelerini sahipleneceğini söyledi.

Programın onur konukları olan İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Soykan, eski Mimarlar Odası Başkanı Gazeteci-Yazar Cengiz Bektaş, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım ile CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, geç saatlere kadar devam eden gösteriyi izledikten sonra Belediye Başkanı Kamil Saka'ya teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber