Rahime Batu Liseleri'nin LYS başarısı

Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ufuk Ercul, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda Türkiye geneli ilk 100'de 5 derece, ilk binde ise 42 derece elde ettiklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ufuk Ercul, LYS'de dereceye giren öğrencilerle biraraya geldi. Ercul, burada yaptığı açıklamada, okul olarak LYS'de Türkiye geneli ilk 100'de 5 derece ve ilk binde 42 derece elde ederek, Malatya'nın gururu olduklarını belirtti.

Ercul, "Öğrencilerimiz lise yıllarının ilk günlerinden itibaren düzenli, programlı ve verimli çalışmalarının sonuçlarını aldılar. Okul olarak üniversite hazırlık çalışma programlarımız 9. sınıftan itibaren deneme sınavları, ek dersler, soru çözümleri, yaz kış okulları, etkin takip ve birebir rehberlikle her yıl başarılarımıza bir yenisini ekliyoruz. Başarılı olan öğrencilerimizi tebrik eder, başarıda katkısı olan öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz." diye konuştu.

MF-1 puan türünde Türkiye 17'ncisi, Malatya 1'incisi olan Ayşe Merve Güngör ise elde ettiği derece nedeniyle çok mutlu olduğunu belirtti. Bu başarıda, kendisine sınırsız destek veren ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarının önemli payı olduğunu vurgulayan Güngör, "Okulum, bana çok emek verdi. YGS'de Türkiye 9.'su olmuştum. Çalıştım, başarılı olacağıma candan inandım. Ailem, okulum ve öğretmenlerim bana çok destek oldu. Başarılı olmamızda arkadaşlarımızla grup halinde, yarış atmosferi içerisinde çalışmamızın katkısı oldu. Ayrıca, günlük soru çözümleri, konu tekrarları, özellikle kitap bitirme hedefli, belirli aralıklarla deneme sınavları çözmek ve düzenli çalışmakla başarıyı yakaladım. Başarı için arkadaş ortamı çok önemli. Başarı, istikrarlı çalışmakla oluyor." diye konuştu. Ayşe Merve Güngör, üniversitede tıp fakültesi okuyarak doktor olmayı hedeflediğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber