Hatay'da '23 Temmuz Festivali' etkinlikleri

Hatay'ın Anavatana katılışının 73. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen '23 Temmuz Festivalleri' kapsamında 'Künefe Şöleni' düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antakya Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen şölende, Hatay'ın Anavatana katılışının 73. Yıldönümünü anısına 73 metre uzunluğunda künefe yapıldı. 73 metre uzunluğundaki künefenin yapımında 500 kilogram künefe (tel kadayıf), 375 kilogram şeker, 250 kilogram peynir ve 75 kilo tereyağı kullanıldı. 73 metre uzunluğunda ve toplam 1 ton ağırlığı geçen künefe şölene katılan vatandaşlara ikram edildi.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş yöresel kıyafetleri giyerek bir tepsi künefeyi havaya atmak suretiyle çevirdi. Künefeyi başarıyla çeviren Başkan Savaş, vatandaşlardan alkış aldı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Belediye Başkanı Lütfü Savaş daha sonra künefenin şerbetini dökerek kendi elleriyle vatandaşlara ikram ettiler.

Başkan Savaş, Hatay'ın anavatana katılmasının 73. yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, 'Künefe Şöleni'nin ise artık geleneksel hale geldiğini belirtti. Geçen yıl 72 metre uzunluğunda künefe yaptırdıklarını hatırlatan Başkan Savaş, bu sene Hatay'ın Anavatana katılışının 73. yıldönümü olduğu için künefenin uzunluğunun da 73 metre olduğunu söyledi.

Geleneksel hale getirilen künefe şöleninde bu yıl izdiham yaşanmadı. Daha önceki yıllarda binlerce kişinin katıldığı şölende, vatandaşlar küfene alabilmek için birbirlerini eziyordu. Şölene katılımın azlığı, '23 Temmuz Festivalleri'nin Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla kutlamaların iftardan sonraya alınmasına bağlandı. Yinede ilgi gösterilen şölende vatandaşlar künefe alabilmek için büyük çaba sarf ettiler.

Künefe Şölenine, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu,

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Vali Yardımcıları, Antakya Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber