Gaziantep'e Avrupa'dan 3 ödül

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son dönemlerde yaptığı yatırımlarla ulusal ve uluslar arası alanda 3 ödüle layık görüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son dönemlerde uluslar arası boyutta bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ?Elde ettiğimiz bu üç ödülle ülkemizi onurlandırdık." dedi.

Yaptıkları icraatların sonucunda Avrupa Konseyi tarafından bu ödüllere layık görüldüklerinin altını çizen Başkan Güzelbey, ilk olarak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgeler Komitesi tarafından 'insan hakları ve demokrasi' alanında '12 Yıldız Şehir' ödülünü aldıklarını söyleyen Güzelbey, daha sonra Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi'nin Gaziantep'e Avrupa Diploması Ödülü'nü verdiğini belirtti.

Bu ödülde de kendilerinin herhangi bir müracaatlarının bulunmadığını kaydeden Güzelbey, Gaziantep'in özellikle son dönemlerde uluslar arası platformlarda adından sıkça söz edilmeye başlandığını ifade etti. Federal Almanya Cumhurbaşkanlığı'nın Liyakat Nişanı'nı Gaziantep olarak aldıklarını da hatırlatan Güzelbey, ?Bu ödüllerin verilmesinde en önemli etken Gaziantep'te yaptığımız tarihi ve kültürel yatırımlar oldu. Bugün dünyanın en büyük Mozaik Müzesi Gaziantep'te. Bunun yanında son 8 yılda Gaziantep'te 8 yeni müze açıldı. Bu da kentimizin turizm alanında önemli bir ivme kazanmasına neden oldu.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber