Bitlis'te afet riski altındaki yapılar

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hakan Gür, belediye meclisi tarafından tespit edilen alanlarda yapılacak olan incelemeler sonucunda afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi için çalışma yapılacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gür, yaptığı açıklamada, Van'da meydana gelen depremin ardından 81 ilde afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi ile ilgili kanun çıkarıldığını belirtti.

Kanun gereği valilik sınırları içerisinde il genel meclisi ve belediye meclisince ilan edilen kentsel dönüşüm, gelişim alanlarına ait haritalar koordinat bilgileri ve uygulama bilgilerinin bakanlığımıza gönderilmesi gerektiğini ifade eden Gür, şunları söyledi:

'Biz de bütün çalışmalarımızı bu konuya odaklayarak en kısa zamanda işlemleri bitirip bakanlığımıza göndereceğiz. Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nda yapılan düzenlemeler sonucu, kamunun mülkiyetinde veya kullanımında olan yerlerde kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilebilmesi ve uygulama yapılabilmesi için ilgili belediyenin talebi ve bakanlığımızın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nun bu yönde karar olması şartı ile projeler uygulanabilirlik kapsamına girmektedir" dedi.

Muhabir: Yunus Okur

Yayıncı: Yahya Öylek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber