Ödemiş'in Gazi Caddesi'ne otopark düzenlemesi

İzmir'e bağlı Ödemiş ilçesinin en işlek caddelerinden olan Gazi (Bankalar) Caddesi'nde Belediye Trafik Komisyonu'nda alınan karar doğrultusunda tek taraflı otopark uygulamasına geçildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan düzenlemeye göre araçlar sadece caddenin doğu kısmında bulunan ceplere park edebilecek, bunun dışında araç parkı yasaklanacak.

Park sorunu nedeniyle sık sık trafik sıkışıklığının yaşandığı Gazi Caddesi'nde, araçların park etmesi için caddenin doğu kısmında cepler yapıldı. Belediye Fen İşleri tarafından yapılan cepler, ilk günden motosikletlerle dolarken, caddenin batı kısmına park yasağı getirildi. Bu uygulama ile caddede sadece doğu kısma park yapılması ve geri kalan bölümün gidiş-geliş olarak kesintisiz kullanılması ve trafiğin aksamaması hedefleniyor.

Komisyon kararını uygulayarak cepleri hazırladıklarını ifade eden Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, ?Bundan sonra Bankalar Caddesi'nin sadece doğu kısmına park yapılabilecek. Bu şekilde yanlış parkların önüne geçilerek trafik akışı kesintisiz sağlanacak. Ceplerin tamamlanması ve uyarı levhalarının monte edilmesinin ardından yol çizgilerini de çekerek düzenlemeleri tamamlayacağız. Yolun batısını özellikle araç parkına kapatarak bu şekilde Bengisu Katlı Otoparkı'na giriş ve çıkışları rahatlatmayı hedefledik? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber