Dikkat Edin mağdur olmayın! Tercih formlarını ÖSYM Genel Merkezi almıyor!!!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS tercih formunu teslim süresi yarın sona eriyor


Dikkat!!! ÖSS Tercih Formları ÖSYM Ankara Bilkent'teki Genel Merkezine kabul edilmemektedir.Pek çok veli veya üniversite adayı genel merkeze giderek mağdur olmaktadır.Tercih formlarının teslim edilecekleri noktalar klavuzda belirtilmesine rağmen bu hata ısrarla yapılmakta.Lütfen formlarınızı ÖSYM İl Temsilciliklerine veya okul müdürlüklerine teslim ediniz.


Ayrıca puanların tekrar incelenmesi için, kayıp veya posta yoluyla henüz ulaşmayan ÖSS Sonuç Belgesi ve Tercih Formlarını almak için ÖSYM'nin Bilkent/Ankara'daki Merkezine başvurulması gerekiyor.
Adaylar, ÖSYM'nin kendilerine gönderdiği Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan kurallara uygun olarak doldurdukları formları, okul müdürlüklerine teslim edebilecekler.

Üniversite adaylarının, 25 Temmuz'da başlayan ÖSS tercih formlarını teslim süresi, yarın mesai saati bitiminde sona erecek.

Adaylar, ÖSYM'nin kendilerine gönderdiği Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan kurallara uygun olarak doldurdukları formları, okul müdürlüklerine teslim edebilecekler.

Tercihler internet yoluyla da ÖSYM'ye gönderilebilecek. Bu yolu kullanacak adaylar, www.osym.gov.tr internet adresinden gerekli bilgilere ulaşabilecekler.

ÖSS'den 160 ve 185 arasında puan alan adaylar ön lisans programlarını, 185 ve üzerinde puan alan adaylar da hem ön lisans hem de lisans programlarını tercih edebilecekler.

ÖSS'de 160 ve üzerinde puan alamayan ancak sınavsız geçiş hakkı olan adaylar da kılavuzdaki kurallara göre tercih formu doldurabilecekler.

Tercih formunun arka yüzünde, üniversite eğitimi sırasında yurtta barınmak veya burs ve kredi almak isteyen adaylar için başvuru kısmı yer alıyor.

Adaylar, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Halk Bankası şubelerinden birine T.C kimlik numaralarını söyleyerek, 20 YTL yerleştirme ücreti ödeyecekler.

Tercih formunu internet yoluyla gönderecek adayların da yerleştirme ücretini en geç yarın mesai saati bitimine kadar bankaya yatırmaları gerekiyor.

Yerleştirme sonuçlarının, teslim süresi bittikten sonra iki hafta içinde açıklanması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber