SGK kanser hastası memuru sürdü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda sular durulmuyor. Sendikamızın daha önce ortaya çıkarttığı ve kamuoyunda yankı uyandıran; Kurumdaki ayrımcılık, hülle yoluyla atamalar ve şeflik sınavını kazanamayan bir memurun il müdürü olarak atanması gibi pek çok hadisenin yaşandığı SGK'da skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Sendikamıza ulaşan yeni belgelerde SGK personeli olan memur kanser tedavisi gördüğü sırada sürgüne gönderiliyor.

Ankara'da Kanser Tedavisi Gören Memur, İzmir'e Tayin Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı'nda memur olarak görev yapan Sakin Çetin, 2010 yılından itibaren kanser tedavisi görmeye başladı. 2011 yılı süresinde sağlık kurulu raporlarıyla 3er sefer 90ar günlük istirahatlar aldı. Hastalığı ağırlaşan ve kemoterapi tedavisi gören Çetin'e sağlık kurulunun oy birliği ile, 05.03.2012 tarihinde 90 günlük bir rapor daha verildi.

Çağımızın amansız hastalığı kanser ile mücadele eden Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanı Sakin Çetin'e, morale ve desteğe en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde bir darbe de çalıştığı kurumundan geldi. Sakin Çetin, hasta yatağında başka bir ile sürgün edildiği haberini alarak, yıkıma uğratıldı. , Sosyal Güvenlik Kurumundan, kanser tedavisi gören Sakin Çetin'in evine posta ile gönderilen tayin yazısında, en son aldığı raporunun bitiş tarihinin hemen bitiminde İzmir SGK İl Müdürlüğü'ne görevlendirildiği tebliğ edildi.

Kanser Hastasının Evine Tayin Kağıdı Gönderildi

Çetin ailesine büyük bir şok yaşatanı tayin kararının hemen ardından Sakin Çetin, raporunun bitimini göremeden 26 Nisan 2012 tarihinde hastalığına yenik düşerek, hayatını kaybetti.

Psikolojik desteğe ve morale en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, yıllarca hizmet ettiği kurum tarafından başka bir ile tayine çıkartılan Sakin Çetin'e yapılan muamele mesai arkadaşları ve Türk Büro-Sen tarafında da tepkiyle karşılandı.

Kurum Yetkilerinin Özrü Kabahatinden Beter

Konuyla ilgili bir açıklama da bulunan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun insani değerlerini kaybeden bir anlayışla yönetildiğini ifade ederek. şunları kaydetti: " Kanser tedavisi gören bir memurun tedavisinin devam ettiği ve raporlu olduğu halde il dışında başka bir ile tayinin çıkartılması, normal bir tayin süreci değildir. Kemoterapi gören bir kurum personeline raporunun bittiği gün İzmir'de göreve başlayacaksın demek, hangi vicdani anlayışa sığar? Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu tutumu hem kamu çalışanlarını hem de kamuoyunu yaralamıştır. Bizim yaptığımız görüşmelerde bazı kurum yönetim kurulu üyeleri olaydan haberdar olmadıklarını beyan etmişlerdir. Kurum yöneticisinin, kurum personelinden haberdar olmaması da vahim bir durumdur. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda ki yanlış uygulamalar bitmek bilmiyor."

Yokuş: "Ölümcül Hastalıkla Mücadele Eden Memurun Tayinini Çıkartmak, İnsani Değildir"

Sakin Çetin'e yapılanların SGK'da ne ilk ve ne de son olduğunu sözlerine ekleyen Türk Büro-Sen Genel başkanı Fahrettin Yokuş; "Bugün bile ailesinden özür dilemek için mesai arkadaşları ailesini ziyaret ederken, kurum yönetiminden hala ses yok. Ölümcül bir hastalığa yakalanan personelini hastane de ziyaret etmeyen, hasta yatağında sürgüne gönderdiği Sakin Çetin'in en azından vefatından sonra, ailesine başsağlığı dahi dilemeyen bir kurum insani değerlerini kaybetmiştir.

Türk Büro-Sen olarak, Sakin Çetin'e yapılan vicdansız muamele başka insanlara da yapılmasın diye bu işin peşini bırakmayacağız. Çetin ailesinin de katkılarıyla, merhum Sakin Bey için verilen gayriinsanî atama kararını gündemde tutmaya devam edeceğiz. " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber