Gündüz imam, gece neyzen

Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu merkeze bağlı Kazancılar Camii imam hatibi Fikret Kuşoğlu, gündüz cemaatine namazlarını kıldırıyor, geceleri ise tarihi Münire Medresesi'nde Kastamonu'lulara ney konseri sunuyor.

Kastamonu merkeze bağlı Kazancılar İmam Hatibi Fikret Kuşoğlu'nun verdiği "ney" konseri Kastamonu'luların tutkusu haline geldi. Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi'ne katkı amacıyla herhangi bir ücret almadan haftada 4 gün ney ziyafeti sunan imam Fikret Kuşoğlu'nun tarihi Münire Medresesi'nde verdiği konser büyük ilgi görüyor. Perşembe, cuma, cumartesi ve pazar akşamları verilen konserde bazı akşamlar yer bulmak hemen hemen imkansız hale geliyor.

Konseri her yaştan insan büyük bir zevkle dinliyor. Türk Tasavvuf Musikisinin vazgeçilmez eserlerinden oluşan bazı müzikleri dinleyicilerine büyük bir ustalıkla sunan Neyzen Fikret Kuşoğlu, bu ilgiden oldukça memnun.

Neyzen Fikret Kuşoğlu'nun yaklaşık 1 saat verdiği ney konserini kimi müşteriler nargilelerini içerek, kimi müşterilerde çaylarını yudumlayarak dinliyor.

Verilen ney konseri sonrasında ise müşteriler hem o tarihi mekanın vermiş olduğu ferahlıkla ve hem de neyden çıkan o mistik sesin verdiği huzurla evlerine günün yorgunluğunu atmış bir vaziyette gidiyor.

Münire Medresesi'nin yıllardır işletmeciliğini yapan Sakatlar Derneği'nin yöneticileri ise bu ilgi ve yoğunluktan bir hayli memnun olduklarını belirterek, tüm Kastamonuluları davet ediyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber