Karlı işletmeler özelleştirilmesin!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, eskiden özelleştirmelere işçi ve sendikaların karşı çıktığı kanaati bulunduğunu belirterek, "Şimdi işverenler de karlı ve verimli işletmelerin özelleştirilmesine karşı çıkıyor" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Kılıç, kokteylde yaptığı konuşmada, Türk-İş'in demokrasinin yerleşmesinde ve ekonominin güçlenmesinde büyük katkıları olduğunu, son 3-4 yıllık dönemde kapasite kullanım oranları ve ihracattaki büyük artış gibi olumlu göstergelerin konfederasyona bağlı işçilerin gösterdiği performansla sağlandığını belirtti.

Şimdiye değin özelleştirilen 244 işletme için çeşitli spekülasyonlar yapıldığını kaydeden Kılıç, yapılan bu spekülasyonlarda özelleştirilmek istenen işletmeler için "teknolojisi geri, istihdam yaratmıyor ve işletmelerin istikballeri yok" iddialarının dile getirildiğini söyledi.

Yapılan özelleştirmelerin "özelleştirmenin amaç ve ilkeleriyle bağdaşmadığını şimdi gördüklerini" ifade eden Kılıç, hükümetlerin özelleştirmeleri yaparken; "istihdamı büyüteceğiz, iç ve dış borç ile bütçe açıklarını düşüreceğiz" dediklerini, ancak bu sözlerini yerine getiremediklerini ileri sürdü. Kılıç, özelleştirme politikalarını yanlış bulduklarını da belirterek, verimli ve istihdam yaratan işletmelerin özelleştirilmesinin, "özelleştirmenin çarpıklığının göstergesi" olduğunu söyledi.

Eskiden özelleştirmelere sendika ve işçilerin karşı çıktığı kanaatinin bulunduğunu söyleyen Kılıç "Oysa şimdi işverenler de karlı ve verimli işletmelerin özelleştirilmesine karşı çıkıyor. Özelleştirme politikası yanlış" diye konuştu.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber