Uşak'taki fahri trafik müfettişlerine eğitim

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi kentteki fahri trafik müfettişlerine yönelik bir haftalık bilgilendirme ve eğitim semineri düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve dün öğle saatlerinde başlayan eğitim seminerine 75 fahri trafik müfettişi katılıyor. Eğitimler Trafik Düzenleme ve Denetleme Büro Amiri Komiser Şevket Demircan tarafından veriliyor. Şevket Demircan eğitim öncesi yaptığı açılış konuşmasında trafik kazaları ve sonuçları hakkında istetistik bilgiler vererek, Sağlık Bakanlığının verilerine göre ülkede son 10 yıl içersinde trafik kazasında 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini 1 milyonun üzerinde kişinin ise yaralandığını söyledi. Kazalarda her yıl yaklaşık 150 ile 190 bin kişinin yaralandığını ve bazılarının sakat kaldığını da belirten Demircan, ?Bu sayılar orta ölçekli bir ilimizin her yıl yaralanması yada sakat kalması anlamına geliyor? dedi.

Fahri trafik müfettişlerinin yapacağı denetimlerin trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacağına da belirten Şevket Demircan,?Karayolu güvenliğini sağlamada trafik denetimlerinin yeri ve önemi çok büyük ise de tek başına yeterli değildir. Trafik sorununun çözümü karayolunun güvenliğini doğrudan etkileyen yol kullanıcılarının bilgilendirilip bilinçlendirilmesi, konuyla ilgili tüm görevlilerin eğitimi, karayolları alt ve üst yapı mühendislik hizmetleri ile etkili bir trafik mevzuatı ile mümkündür. Ülkemizde trafiğin denetiminden ve yönetiminden sorumlu trafik birimlerine yardımcı olmak, sürücülerin her yerde ve her zaman denetlediği intibaını vermek amacıyla görev verilen fahri trafik müfettişlerinin yapacakları denetimler trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacaktır? dedi.

Uşak'ta toplam109 fahri trafik müfettişinin bulunduğunu da söyleyen Trafik Düzenleme ve Denetleme Büro Amiri Komiser Şevket Demircan, ? İlk defa fahri trafik müfettişi olan 75 arkadaşımıza eğitim veriyoruz. Fahri trafik müfettişlerimiz 2007 yılında 87, 2008 yılında 46, 2009 yılında 47, 2010 yılında 54 ve 2011 yılında ise 127 kurar ihlali tespit ederek tutanak yapmıştır. Yaklaşık 2,6 kişiye bir aracın düştüğü il merkezimizde 70 bin motorlu araç 97 bin sürücü vardır. Bu yoğunluğa göre fahri trafik müfettişlerinin tespitleri yetersiz. Amacımız kural ihlallerini en aza indirerek kazaların önüne geçmektir. Bir hafta sürecek bilgilendirme ve eğitim seminerinde bu konuları işleyeceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber