Karagümrük, şehidini dualarla uğurladı

Van'da terör saldırısı sonucu şehit olan Ümit Akbaş için Fatih'teki evinde helallik alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anne ve babasının gözyaşlarıyla karşıladığı şehidin mahalleye girişi sırasında arkadaşları ve mahalle sakinleri teröre lanet okudu.

Karagümrük Mahallesi'ndeki şehit evi, bu sabah aile yakınları ve mahalle sakinlerinin ziyaretiyle dolup taştı. Türkmen Sokak'taki eve gelen aile yakınları, şehidin babası Murat ve annesi Saliye Akbaş'a başsağlığı diledi. Sokak içinde hazırlanan ses sistemiyle Kur'an-ı Kerim okundu. Şehidin arkadaşları taziyeye gelenlere Ümit Akbaş'ın yaka fotoğraflarını dağıttı.

Taziye için gelenler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de yer aldı. Büyük bir hüznün yaşandığı Türkmen Sokak, polis ve askeri yetkililerin nezaretiyle gelen cenaze aracıyla hareketlendi. Cenaze aracında şehidin tabutunu gören mahalle sakinleri 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak cenazeyi alkışladı.

Şehidin cenazesi evinin önüne getirildi. Görevli imam, dua öncesinde kalabalığa hitap ederek şehidin vatan savunması sırasında şehit düştüğünü belirterek birlik beraberlik mesajı verdi. İmam daha sonra toplanan kalabalıktan helallik istedi. Helallik istenirken şehidin anne ve babası gözyaşlarını tutamadı. Tabutun etrafını saran şehidin arkadaşları da gözyaşı döktü.

Ev önünde yapılan helallik istemenin ardından cenaze, namaz için Ataköy 5. Kısım Camii'ne doğru yola çıkarıldı. Mahalle arasında ilerleyen cenaze, şehidin arkadaşlarının attığı sloganlarla uğurlandı. Şehidin babası Murat Akbaş, ?İnşallah bu kan yerde kalmayacak. Vatan sağolsun.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber