Kırgızlar, kültürlerini Keçiören'de tanıttı

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne Kırgızistan konuk oldu. Kırgız kültürünün zenginlikleri düzenlenen etkinliklerle Keçiören'de tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi, dünya ülkelerini Keçiören'de ağırlamaya devam ediyor. 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne Kırgızistan'dan gelen misafirler konuk oldu. Kırgızistan Gecesi'ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eşi Hatice Ak, Kırgızistan Büyükelçi Müsteşarı Aibek Akaev, Kırgızistan'dan gelen misafirler ve çok sayıda Keçiörenli katıldı.

Gecede katılımcılara hitap eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kırgız misafirlerin yüreklerinin sıcaklığının Keçiören'de hissedildiğini söyledi. Bu yıl da birbirinden farklı ülkeleri Keçiören'de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Ak, "Kırgızistan'dan gelen tüm dostlarımıza ve kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Onları burada görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Kırgız kardeşlerimizin yüreklerinin sıcaklığını Keçiören'de hep beraber hissediyoruz" dedi.

"Türkiye, Kırgızistan'ın her zaman yanında olmuştur"

Kırgızistan Büyükelçi Müsteşarı Aibek Akaev ise Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ederek, "Böylesine güzel bir etkinliği organize eden herkese teşekkür ediyorum. Geçen sene Türkiye ve Kırgızistan diplomatik ilişkilerinin 20. yılını kutladık. Kırgızistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke dost ve kardeş Türkiye'dir. Türkiye, Kırgızistan'ın her zaman yanında olmuştur. Bu dostluğa katkıda bulunan Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği bu etkinlik her yıl aratarak devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından Kırgızistan Büyükelçi Müsteşarı Aibek Akaev'e teşekkür plaketi ve hediye verdi. Aibek Akaev de Başkan Ak'a Kırgızistan'ın milli kıyafetini hediye etti. Gecede Kırgızistan Halk Dansları Topluluğu Rahat tarafından Kırgızistan'a ait folklor gösterileri sahnelendi. Folklor gösterilerini katılımcılar büyük ilgiyle izledi. Gecede ayrıca Kırgızistan'a özgü çalgı aletleri de usta Kırgız sanatçılar tarafından sergilendi. Gece sonunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Kırgızistan Büyükelçi Müsteşarı Aibek Akaev ve beraberindekiler etkinlik alanında kurulan Kırgızistan Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Ak ve Müsteşar Akaev Kırgızistan'dan resimler ile Kırgızistan'a ait kilim ve çalgı aletleri ve diğer ürünleri inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber