Ayvalık'ta denizde kaybolan balıkçı ve eşi

Denize açıldıkları cumartesi gününden bu yana kendilerinden haber alınamayan Altınova Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cabir ve eşi Nezahat Güler'i arama çalışmaları sonlandırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar sürdürülen arama faaliyetlerinde kayıp balıkçıların denize attığı ağlar bulundu ancak tekne ya da tekne enkazına ait hiçbir parça veya ize 4 gündür rastlanmadı.

Sonuç alınamaması üzerine Güler çiftini arama çalışmaları sonlandırılırken, çocukları Edrem Güler, Rahşan Ölez ve Aylin Mühürdaroğlu'nun acılı bekleyişi sürüyor.

Ölez, anne ve babasının deniz konusunda çok tecrübeli olduğunu vurgulayarak, cumartesi günü 05.30'da çıktıkları balıktan evlerine halen dönmediklerini söyledi.

Hummalı bir çalışma yaptıklarını anlatan Ölez, şöyle konuştu:

"Biz, balıkçılar, halk, Sahil Güvenlik ile beraber elimizden gelenin en iyisini ve en fazlasını yapmaya çalıştık ama bizim istediğimiz bir sonuçtu, anne ve babamın tekrar evlerine dönebilmesiydi. Bunu başaramadık. Ben şu saatten sonra şunu istiyorum. Biz kendi araştırmalarımız ve bu işi bilenlerle yaptığımız sohbetler sonrasında şöyle bir düşünceye vardık. Foça ve Çandarlı açıklarında olabileceklerini düşünüyoruz. Midilli'de olmadığını biliyoruz. Oradan gelen beyanlara dayalı bilgilerle biliyoruz. Bunun dışında çaresiziz. Yapılabilecek çok fazla bir şey yok. Yapılması gereken her şeyi yaptık. Başvurulması gereken her yere başvurduk."

Cep telefonlarından sinyal de alınmadığını dile getiren Ölez, "Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın aldığı bilgilere göre cumartesi günü saat 11.30 ve 18.00'de iki sinyal alınmış. Bunun dışında bir sinyal alınamadı. Kapalı olduğu halde cep telefonu sinyallerinden insanların nerede olabileceğini bulabilen bir sistem olduğunu biliyorum. Lütfen bu sistem kullanılsın" dedi.

Babasının yıllardır balıkçılık yaptığını anlatan Ölez, "Buranın denizini, havasını çok iyi tanıyan bir insan. Babam ve annemin kaybolduğunu düşündüğümüz saatlerde Ege Denizi'nde, bizim bulunduğumuz bölgede çok ciddi bir fırtına olmadığını biliyoruz. 7,5 metrelik bir tekneyi batırabilecek ya da babam gibi usta bir balıkçının başa çıkamayacağı kadar büyük bir fırtına olduğunu düşünmüyoruz. Yetkililerden annem ve babamın eve dönmesini istiyoruz" diye konuştu.

Çocukları olarak denizin dibinin aranmasını istediklerini vurgulayan Ölez, teknenin alabora olması durumunda, üç Cankurtaran yeleği, bir cankurtarma simidi veya şamandıralardan birinin yüzeye çıkması gerektiğini söyledi.

Teknedeki mazotun mutlaka deniz yüzeyinde iz olarak kalacağını belirten Ölez, "Bu bulunmasını kolaylaştırırdı. Bütün bu bulgulardan hiç birine şu ana kadar rastlanılmadığı için biz halen çok umutluyuz" ifadelerini kullandı.

Aileyi ziyaret eden Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ise çalışmaların sürdürülmesi için girişimlerde bulunacaklarını dile getirerek, koy ya da gidilebilecek bütün noktalarda aramaların devam ettirilmesini istediklerini bildirdi.

Ayvalık'a bağlı Altınova beldesinin balıkçı barınağından cumartesi sabahı "Rüya" adlı teknesiyle denize açılan balıkçı Cabir (62) ve eşi Nezahat Güler (54), kaybolmuştu.

Çiftin barınağa dönmemesi üzerine şüphelenen arkadaşları, durumu jandarmaya bildirmiş, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı yüzen unsurlar ve balıkçıların tüm aramalarına rağmen tekne ile çifte ulaşılamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber