?Suriye'yi kınamak yetmez, yaptırım başlamalı?

Hatay'da 21 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesi ile kurulan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu Sözcüsü Hasan Ural, mazlumun dininin, etniğinin ve kimliğinin sorulmaması gerektiğine ve zulme meyledene bir gün ateşin dokunacağına inandıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ural, Hatay'ın sınır komşusu Suriye'de katliam yaşandığına işaret ederek on binlerce sivil vatandaşını katleden Esed yönetimini ve arkasındaki destekçilerini protesto ettiklerini kaydetti.

Bütün Suriye halkına ait olan egemenlik yetkisinin bir ailenin kullanımında olamayacağını ifade eden Ural, ?Esed ailesinin tek başına kullandığı egemenlik hakkı, gerçek sahibine, Suriye halkının tümüne devredilmelidir. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kanı durduracak bir çözüme tüm Müslümanları ortak etmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği katil Esed'in masum insanları acımasızca öldürmesini seyretmemeli, kınamakla yetinmemelidir. Akan kanı durduracak, gözyaşlarını dindirecek yaptırım gücü yüksek kararlar alınarak acilen yürürlüğe konulmalıdır. Esed rejiminin sona ermesi sağlanarak yönetimlerin adil seçimlerle belirlendiği bir Suriye'nin, hem bölge hem de dünya için istikrarın önemli bir unsuru olacağına inanıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber