Pozantı'ya yapılacak 100 öğrenci kapasiteli yurt ve dershanenin temeli atıldı

Adana'nın Pozantı ilçesine Çukurova Eğitim Vakfı tarafından yaptırılacak 100 öğrenci kapasiteli dershane ve yurdun temeli atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban kesimi ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende Çukurova Eğitim Vakfı adına konuşan Pozantılı işadamı Mehmet Arısoy, törene gelenlere teşekkür etti. Çukurova Eğitim Vakfı'nın Pozantılı hayırseverlerin desteği ile 1992 yılında ilçede ve şehir dışına okumaya giden çocukların burs ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulduğunu hatırlatan Arısoy, ayrıca yurtdışındaki Türk okullarına da hem ekonomik hem de sosyal katkılar sağladıklarını söyledi. Bu ulvi ve güzel hizmetlerin her bir noktasında emeği ve katkısı olan Pozantılılara şükranlarını sunan Arısoy, yurdun da ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise Pozantı'nın gün geçtikçe öğrenci istihdamı konusunda sıkıntı çektiğini ifade etti. Başkan Çay, ?Pozantı Meslek Yüksek Okulu'nun açılmasıyla yaklaşık 300 öğrenci burada eğitim görüyor. Bunun yanında Anadolu Lisesi ve taşımalı eğitimle birlikte ciddi bir öğrenci kapasitesi oluşuyor. Aileler artık çocuklarını güvenli yerlere teslim ederek eğitimlerini sürdürmelerini istiyor. Belediye başkanı olmadan önce emniyet mensubu olarak görev yaparken üniversite öğrencilerinin nasıl oyuncak edildiğine, nasıl uyuşturucu ağlarına düşürüldüklerine şahit oldum. Bu tür yurt ve dershanelere daha çok ihtiyacımız var. Bu ulvi görevi üstlenen gönül erlerine halkım ve şahsım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Belediye olarak da her konuda destek olacağıma söz veriyorum.? dedi.

Yurt ve dershane olarak yapılması planlanan 6 katlı olacak bina 100 öğrenci kapasitesine sahip. Zemin ve 1. katı dershane, ikinci, üçüncü ve dördüncü katı yatakhane son katı ise hem öğrencilerin hem de Pozantılıların kullanabileceği konferans ve sosyal alan olarak kullanılacak.

Temel atma törenine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Belediye meclis üyeleri Şevket Öztürk, Mesut Ağca, Mehmet Erdem, Orman İşletme Müdürü Murta Çakır, Nüfus Müdürü Metin Akkoyun ve iş adamları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber