GAP Eğitim Gönüllüleri daha kaliteli eğitim için öğretmenleri eğitiyor

Şanlıurfa'da GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği, eğitimde kaliteyi arttırmak adına öğretmenleri eğitecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin hazırladığı ?Eğitim Paydaşı Sivil Toplum Kuruluşundan Eğitime Bir Katkı' projesi İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Dernek, böylece 6 aylık proje kapsamında 30 öğretmeni çeşitli alanlarda eğitecek.

Yoksul öğrencilerin eğitimde başarı gösteren GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği, daha kaliteli bir eğitim için öğretmenleri hazırlıyor. Hazırlanan proje için Ankara'da protokol imzalandı. Önümüzdeki günlerde başlanması beklenen proje ile öğretmenlere eğitim stratejileri, uluslararası rekabet teorisi, hafıza tekniği, destekli İngilizce eğitimi, inovasyon, hızlı okuma, fonografik hafıza teknikleri ile kişinin gelişimi gibi konularda eğitim verilecek.

Projeyle ilgili açıklamalar yapan GAP Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Murat Süngü, ?Bu proje ilimizdeki öğretmenlerin yeniliklere açılarak öğrencilere yönelik kısır döngüden kurtulmalarına, fikirlerini ve bilgilerini en iyi ve etkili şekilde öğrencilerin önüne sererek, öğrencilerin kapasitelerinin artırılmasına yardımcı ve rehber olacaktır. Bu proje ile 6 aylık sürede 30 öğretmene eğitim stratejileri, uluslararası rekabet teorisi, hafıza tekniği destekli İngilizce eğitimi, inovasyon, hızlı okuma, fonografik hafıza teknikleri ile kişinin gelişimi gibi konularda eğitim verilecek, ayrıca seminer ve gezilerle proje uygulanacaktır. Bu projedeki eğitimlere katılımın sağlanması için gerekli duyurular www.gapegitim.org adresinden duyurulacaktır.? dedi.

Bu arada bu alanda 600 proje başvurdu. Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca değerlendirilen 600 projeden 131 proje onay aldı. Onay alan projeler arasında ?Eğitim Paydaşı Sivil Toplum Kuruluşundan Eğitime Bir Katkı' projesinin de yer alması dernek üyeleri tarafından sevinçle karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber