Uyuşturucuyu kağıda, beze ve şekere emzirip cezaevlerine sokmuşlar

Muğla Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonla Fethiye, Marmaris ve Bodrum'da eğlence mekanlarına uyuşturucu satmaya çalışan şebeke çökertildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonla Fethiye, Marmaris ve Bodrum'da eğlence mekanlarına uyuşturucu satmaya çalışan şebeke çökertildi.

Şebeke üyelerinin evlerinde yapılan aramada, insana hafif baygınlık hissi vererek halüsinasyon görmesini sağlayan ve sadece Amerika'da yetişen bir mantar türünden yapılmış sıvı uyuşturucu madde ele geçirildi. Zanlıların bu sıvıyı şeker, kumaş ve kağıda emzirerek cezaevlerindeki bağımlı mahkumlara ulaştırdığı öğrenildi.

Uyuşturucu madde kaçakçılığı ve kullanımı ile mücadele kapsamında, Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nca başlatılan istihbarat çalışmaları sonuç vermeye başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte temin ettikleri uyuşturucu maddeleri, eğlence ve turizm faaliyetlerinin yoğun olarak yaşandığı Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde piyasaya sürmeye çalışan bir şebeke çökertildi. Gerçekleştirilen operasyon sonrasında gözaltına alınan V.O., A.S., E.S. ve M.Ş.B. isimli şahısların evlerinde narkotik köpeklerinin de katıldığı aramalarda 750 gr kubar, 150 gr toz, 120 gr plaka esrar ile birlikte 220 gr afyon sakızı ele geçirildi.

SADECE AMERİKADA YETİŞEN UYUŞTURUCU MANTAR BULUNDU

Öte yandan, gözaltına alınan 4 zanlının yapılan ev aramasında, Türkiye'de pek kullanılmayan farklı bir uyuşturucu maddeye daha rastlandı. Ekipler, sadece Amerika kıtasında yetiştiği öğrenilen ve uyuşturucu etkisi bulunan 2 adet mantar ve kullanan kişiye yaklaşık 10-12 saat süreyle etkisi altına alarak halüsinasyonlar görmesine sebebiyet veren uyuşturucu maddeye el koydu.

Ele geçirilen Liserjikasitdietilamid (LSD) isimli uyuşturucu maddenin çeşitli metotlarla kağıt, şeker, kumaş gibi malzemelere emzirildiği ve tespitinin güç olması nedeniyle cezaevinde bulunan bağımlılara ulaştırılmak üzere hazırlandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber