ÖSS tercihleri için son gün

Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 01:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adaylar, tercih formlarının okul müdürlüklerine teslim edebilecekler ya da internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebilecekler. Yerleştirme sonuçlarının, teslim süresi bittikten sonra 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Adaylar, tercih formlarını okul müdürlüklerine teslim edebilecekler. Tercihler internet yoluyla da ÖSYM'ye gönderilebilecek. Bu yolu kullanacak adaylar, www.osym.gov.tr internet adresinden gerekli bilgilere ulaşabilecekler.

ÖSS'den 160 ve 185 arasında puan alan adaylar ön lisans programlarını, 185 ve üzerinde puan alan adaylar da hem ön lisans hem de lisans programlarını tercih edebilecekler. Sınavda 160 ve üzerinde puan alamayan ancak sınavsız geçiş hakkı olan adaylar da tercih formu doldurabilecekler. Sadece özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, tercih formu doldurmalarına gerek bulunmuyor.

Internet yolunı seçecek adayların da yerleştirme ücretini en geç yarın mesai saati bitimine kadar bankaya yatırmaları ve tercihlerini 4 Ağustos 2005 Perşembe saat 17.30'a kadar ÖSYM'ye iletmeleri gerekiyor. Bu adayların tercih formlarını ayrıca ÖSYM'ye teslim etmelerine gerek bulunmuyor. Yerleştirme sonuçlarının, teslim süresi bittikten sonra iki hafta içinde açıklanması planlanıyor.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber