Antalya'da iki mahallede kuduz paniği

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloba ve Ermenek mahalleleri "kuduz risk bölgesi" ilan edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksu ilçesinden gelen bir tilkinin Ermenek Mahallesi'nde bir kişiye ait ev köpeğini ısırarak öldürmesi, kuduz paniğine sebep oldu. Ölen köpeğinin kuduz olabileceği endişesine kapılan köpek sahibi, durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bildirdi. Köye giden yetkililer, köpeği kontrol için Veteriner Kontrol ve Araştırma Merkezi'ne gönderdi. Burada yapılan tahlillerde köpek kuduz çıktı. Bunun üzerine harekete geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri her iki mahalleyi de 6 aylığına 'Kuduz risk bölgesi' ilan etti. Daha sonra aynı yerden bir başka köpekte daha kuduz vakasına rastlanması sonucu karantina iki ay daha uzatıldı. Yetkililer, bölgede bulunan başıboş hayvanları aşıladı, mahallede dezenfekte çalışması yapıldı.

TEDİRGİNLİK YAŞANIYOR

Şerife Köroğlu adlı mahalle sakini, kuduz vakasından dolayı bir tedirginlik yaşadıklarını belirterek, "Sokak köpeği ev köpeğini ısırmış ve tahlil sonucu kuduz olduğu anlaşılmış. Benim köpeğim de var ama aşıları yapıldı ve sürekli kontrol altında tutuyorum. Bulaşır diye bir tedirginlik var. Aynı bölgede başka bir köpek daha ölünce karantina mahallede bir yıla uzatıldı. Bölge koruluk ve orman olduğu için gerek belediyeler gerek vatandaşlar sahipli sahipsiz birçok köpeği bırakıp gidiyor" dedi.

RİSK DEVAM EDİYOR

Evinde 20'den fazla köpek besleyen Serpil Filiz ise "Ermenek Mahallesi'nde köpeğin ısırmasıyla kuduz vakası çıktı. Serbest başıboş köpekler toplandı. Ama yine de risk bölgesi buralar, risk devam ediyor" diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise çevrede çok fazla başıboş köpek olduğunu, yetkililerin buna bir çözüm bulması gerektiğini ve tedirgin olduğunu belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ise 2011 yılı içerisinde Antalya genelinde 110 bin hayvanı aşıladıklarını bildirdi. Bölgede gerekli dezenfektenin yapıldığını belirten yetkililer, sadece Muratpaşa ilçesinde 2012 yılı ilk 6 ayında 2 bin 917 köpek ve kedinin aşılandığını belirtti.

Bölgeye giren çıkan hayvanların kontrol altına alındığını belirtilirken, karantinanın 30 Ekim 2012 tarihinde kalkacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber