Rektör Gönüllü, Adıyaman'ı TRT Okul'da tanıttı

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, TRT Okul Kanalı'nda Adıyaman'ı ve Üniversiteyi tanıttı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gönüllü, TRT Okul Kanalı'nda yayınlanan, Esra Kaya ve Raşit Yıldırım'ın sunduğu 'Rektörler Anlatıyor' programına canlı yayın konuğu oldu.

Tercih edeceği üniversite ile geleceğini şekillendirecek gençlere seçenekleri tanıtmayı amaçlayan programda konuşan Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi hakkında bilgiler vererek, üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlardan bahsetti.

Sahip olduğu 600 bin nüfusuyla Adıyaman'da uyumlu ve yumuşak huylu insanların bulunduğunu, terörün olmadığını, asayiş probleminin bulunmadığını vurgulayan Gönüllü, okuma ve bilim yapma açısından Adıyaman'ın çok elverişli olduğunu ifade etti.

Öğrenciler için elverişli ortamların bulunduğunu, Adıyaman Üniversitesinin yurtlar bakımından diğer birçok üniversiteye göre, öğrenci sayılarına göre imkanı en iyi olan üniversitelerden birisi olduğunu belirten Gönüllü, şunları kaydetti:

"Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yeni yapılan binalar dört yıldızlı otel niteliğinde. Zaman zaman ilçeler de dahil olmak üzere yurtları kontrol ettiğimiz ve yönetim olarak öğrencilerle çok ilgili olduğumuz için hakikaten yaşanacak, her yönden mükemmel, eksikleri olmayan bir üniversite olarak Adıyaman Üniversitesi'ni söyleyebilirim.

Tabi ki büyük bir üniversite değiliz ama büyük üniversite olma yolunda hızla çalışıyoruz. 13 bin 500 öğrencimiz vardı bu sene inşallah 15 bin öğrenci bekliyoruz. 2006 yılında kurulmasına rağmen iyi bir öğrenci grafiği almış, sürekli öğrenci alan ve binaları yeni olan merkezi dersliklerimiz var. Laboratuvarlarımız var. Eğitim öğretim yapacağımız sınıflarımızı özel donatıyoruz. Ders vermede kullanılan bilgisayar, projeksiyon gibi ekipmanlar bakımından yeterli donanıma sahibiz."

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Mehmet Öztaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber