Binlerce yoksul, Kimse Yok mu ile iftar yapıyor

Her yıl hazırladığı Ramazan çadırlarıyla yoksul insanlara iftar yaptıran Kimse Yok Mu Bursa Şubesi, bu kez bir binanın altında hazırladığı klimalı ortamda iftar sofrası kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek, hayırseverlerin katkısı ile her akşam bin kişiye iftar veriyor.

Kimse Yok mu Derneği Bursa Şubesi'nin bu yılki iftar organizasyonu Ankara Yolu üzerindeki Numan Kaleli İş Hanı'nda gerçekleştiriliyor. Ramazan boyunca her gün bin kişiye iftar vereceklerini dile getiren Kimse Yok mu Bursa Şubesi Müdürü Sadullah Hizan, hayırseverlerin bu hayrın içinde olmasının yanı sıra mağdurların insana yakışır şekilde ağırlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Hayırseverlerin el ele vererek ortaya koydukları hayır faaliyetlerinin önemine değinen Hizan, şöyle konuştu: ?Hem Ramazan ayını en bereketli şeklide geçirmek, hem 12 ay boyunca bu güzellikleri göremeyen garibanlarımıza bir nebze olsun bu yemekleri ikram ederek bir güzellik yaşatmayı arzuluyoruz. Aynı zamanda bu bereket ayını, büyük- küçük, yaşlı-çocuk demeden herkesin mutlu olduğu güzel bir ay haline getirmek adına bu iftar soframızı açtık. Ramazan boyunca gelen insana göre her gün binin üzerinde insana iftar vereceğiz. Bizim maksadımız bunu 12 aya yayarak, insanımızın birbirleri ile saygı sevgi içerisinde, elindekini paylaşmasını sağlamak.?

?İftar sahur arası, paylaşmanın tam sırası? diyen Hizan, ?Bütün hayırseverlerimizi bu coşkunluğa, bu hayra koşmaya çağırıyoruz. Garibanlarımızı, milletin evlatlarını da bağrımıza basarak burada 30 ramazanı değerlendirmek istiyoruz.? dedi. Hizan, Ramazan ayın boyunca evlerinde yemek yemeyip, çadırda yemek dağıtan, yoksullarla birlikte olmanın tadını yaşayan her yaşatan gönüllülere de teşekkür etti.

?2 BİN 500 FAKİRİMİZE KUMANYA DAĞITIYORUZ?

Kimse Yok mu olarak Türkiye çapında 90 bin kumanya dağıtımı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Sadullah Hizan, Bursa olarak ise belirlenen 2 bin 500 yoksula kumanya ve ramazan kolisi ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti. Hizan, bunun dışında öksüz ve yetim aileler ile başlatılan kardeş aile iftarları düzenlediklerini belirtti. Her Ramazan da yeni hayırsever kazandıklarının altını çizen Hizan, ?Yeni hayırseverlerimizin önümüzdeki yıl boyunca sahip çıktığı mağdur aileler, kardeş ailelerle bütün yılımızı Ramazan haline getirerek hizmetlerimizi sürdürüyoruz.? diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar ise Kimse Yok mu Derneği'nin son yıllarda yardımlaşma, dayanışma ve kardeşliğin çok güzel örneklerini sunduğunu ifade etti. Yerel yönetimler olarak bu gibi kurumlara her zaman destek verdiklerini belirten Bayraktar, Kimse Yok mu Derneği'nin çok isabetli bir yerde organizasyon yaptığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber