Küçükçekmece Belediyesi'nden ?Meşk' sergisi

Küçükçekmece Belediyesi tarafından 3. düzenlenen Meşk isimli sergi Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür Sanat Merkezi (CKSM) sergi salonunda vatandaşların ziyaretine açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serginin açılışını Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay gerçekleştirdi. Sergi kapsamında ?Hüs-i Hat' sanatı başta olmak üzere, yerli ve yabancı sanatçıların meydana getirdiği Ebru, Tezhip, Kaatı, Çini ve Minyatür gibi sanat eserleri sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Bakan Bağış, bütün İstanbullu vatandaşların ramazan boyunca bu sergiyi ziyaret edip görmesinin gerektiğini söyledi. Bakan Bağış, ?Picasso'nun çok önemli bir sözünü sizinle paylaşmak istiyorum. ?Ben bütün hayatım boyunca geldiğim noktayı İslam sanatı hatta sanatı ile ilk baştan bulmuş.' demiştir. Gerçekten bizim böyle bir kültürümüz varken bunu anlatamamak bunu dünya ile paylaşamamak büyük bir eksikliktir. Küçükçekmece belediyesi bu eksikliği kapatıyor. Artık Türkiye Dünyanın 4 bir yanında takip edilen ve saygı duyulan bir kültür sanat merkezi haline geldi.? dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Meşk sergisi kapsamında 77 eserin sergilendiği bu 77 eserin 7 ülkeden toplandığını ifade etti. Başkan Yeniay, ?Burada eşsiz 77 eser var. Bu 77 eser 7 ülkeden toplanmış 34 sanatçıya ait. 15 Ağustosa kadar sergimiz vatandaşlarımızın ziyaretine açık kalacak. İnanın bütün vatandaşlarımızın görmesine değer bir sergi. Bu sergiyi İstanbullu tüm vatandaşlarımızın görmesini isterim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber