Gemlik'e İmam Hatip Ortaokulu

Gemlik'te 4+4+4 eğitim sisteminin ilk uygulamalarından birisi olan imam hatip ortaokulunun açılması çalışmaları tamamlandı. Ticaret Lisesinin tadilatta olan binası imam hatip ortaokulu olarak kullanılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam hatip liseleri bünyesinde açılacak olan imam hatip ortaokulları 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrencilere kapılarını açıyor. Geçici kanunun 11. maddesi gereği sadece 5. sınıfların kaydının yapılacağı ortaokullarda ders kapsamında bir değişiklik olmadan seçmeli dersler dışında diğer okullarla aynı dersler işlenecek. Bakanlığın kayıt tarihi olarak 23 Temmuz ile 17 Ağustos olarak belirlediği okullar, yeni kanun itibariyle tamamen ayrı binalarda olacak ve haftada 36 saat ders işlenecek. Öğrenciler ortaokul sonrasında Seviye Belirleme Sınavı'na girerek diğer ortaokullarla aralarında bir fark olmaksızın istedikleri liselere gidebilecekler. Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan Gemlik İmam Hatip Ortaokulu ise öğrencilere okula alışma sürecinde yardımcı olmak için oryantasyon eğitimi veriyor.

24 Temmuz da başlayan kursta öğrenciler okulun spor salonunda ve okulda arkadaşlarıyla zaman geçirerek uyum sürecini erkenden tamamlıyorlar. Halen 120'nin üzerindeki öğrenci Ramazan ayı sonuna kadar sürecek olan oryantasyon eğitimlerinden faydalanırken, eğitimlerin ailelerin isteğine göre uzatılabileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber