Türk Eğitim-Sen ile Eğitim Bir-Sen arasındaki vekil yöneticilik tartışması büyüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen'in Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Çabuk, kendisini vekil yöneticiliğinden dolayı eğitim camiasının rahatsız olduğunu ifade edip, bir partinin bahçesi olarak değerlendirdiği iddia edilen Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Edremit Şubesi Başkanı Yusuf Söbüoğlu'nu, yetkisiz açıklama yapmakla suçladı.

Okullardaki vekil yöneticiliği iki sendika temsilcileri arasında gerginlik yaşanmasına sebep olurken, temsilciler yaptıkları açıklamalarla birbirlerini suçladı. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yusuf Söbüoğlu'nun, Kamu-Sen'in bir siyasi partinin arka bahçesi olmakla ve yanıltıcı beyanlarda bulunmakla suçlaması üzerine Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Çabuk da, Söbüoğlu'nu yetkisiz açıklama yapmakla suçladı. Çabuk, Söbüoğlu'nun sendika adına basın açıklama yapma yetkisi bulunmadığını söyleyerek, "Basın açıklaması yapacak kamu çalışanları yasalarla belirlenmiştir. Bu şahsın suç işlediğini ilgililere duyurur, gereğinin yapılmasını isteriz" dedi.
Vekil atamalar yönündeki daha önce yaptığı açıklamalarının gerçek olduğunu da dile getiren Çabuk, "Ben 5 ilçenin de başkanı olarak okullarda yaşanan sıkıntıları dile getirdim. Elbette açık olan müdürlüklere yeni atamalar gelinceye kadar birileri vekalet eder. Bunlar kanunla belirlenmiştir. Ama bizim söylediklerimizin hepsi de kanun dışı uygulamalarla yapılmıştır. Bunların hiç biri mesnetsiz olarak nitelendirilemez" diye konuştu.

Söbüoğlu'nun Kamu-Sen'in bir partinin arka bahçesi olduğu yönündeki iddialarına da değinen Çabuk, "Sendika olarak biz tüm partilere eşit mesafedeyiz. Fakat Söbüoğlu'nun üzerine vazife olmadığı halde vekil atamalarına yönelik hangi sıfatla cevap verdiğini öğrenmek istiyoruz. Yaptığı açıklamalarla kimin, neyin arka bahçesi ortadadır. Yoksa vekil atamalara Eğitim Bir-Sen mi karar veriyor? Son 2 yılda sendika üyenizin kaçı yönetici oldu? Bunları eğitimciler merak ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber