Duble müdürlü okullar

Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, okul müdürlerinin "işletme körlüğü" olmasın diye 5 yıldan fazla aynı okulda kalmamaları için başlattığı tayinler, il dışını da kapsayacak şekilde genişletildi. Uygulamayla "duble müdür"lü okullar ortaya çıktı.

2005-2006 eğitim öğretim yılının hazırlıkları sürerken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul müdürlerinin atamasında büyük sıkıntı yaşıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in müdürlerin işletme körlüğü olmasın diye 5 yıldan fazla aynı okulda kalmamaları için başlattığı uygulamada, tayinler il dışına da yapılınca sorun büyüdü. Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna tayinleri çıkartılan 130 müdürden bazılarının gittikleri okulda halen görevde olan müdürler olduğu ortaya çıktı. Uygulamayla "duble müdür"lü okullar ortaya çıkarken, tayin şoku yaşayan müdürler bakanlıktan çözüm bekliyor.

Lise müdürü YİBO'ya

MEB'in performansı artırmaya yönelik yaptığı atamalarda en çok sorun lise müdürlerinin atanmasında yaşandı. Konya'dan İzmir'e gönderilen bir Ticaret Meslek Lisesi Müdürü, yeni okulundaki müdürünün göreve devam ettiği anlaşılınca Bayburt'ta bir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) yönlendirildi. Ancak müdürlerin liseden yatılı ilköğretim okullarına tayinleri de tepkilere neden oldu. Bakan Çelik'in konuyla ilgili yayınladığı genelgede müdürlerden aynı kurumda en az 5 yıl çalışanların görev yerleri aynı veya bir üst tip eğitim kurumu müdürlüğüne atanacağına işaret edilirken, özellikle il dışı atamalarda liseden ilköğretime atama yapılması dikkat çekti.

Farklı türde okullara tayin

Uygulamada yoğunlukla yaşanan bir başka sorun da branş sorunu oldu. Bazı imam hatip lisesi müdürleri, meslek lisesi müdürlüğüne atandı. Ankara Yenimahalle Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Rami Özalan "Din Kültürü" branş öğretmeni olmasına rağmen, 5 yıldan fazla aynı okulda kaldığı gerekçesiyle Bolu'da İzzet Baysal Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü'ne atandı.

Öte yandan Danıştay 2. Dairesi konuyla ilgili olarak Eğitim-Sen'in açtığı davada geçen hafta ilgili yönetmeliğin tayinle ilgili hükümlerinde yürütmenin durdurulmasına karar verdi. MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, sözkonusu müdür atamalarının Danıştay kararından etkilenmeyeceğini ifade etti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber