350 yıllık çınar Termelileri serinletiyor

Samsun'un Terme ilçesinde bulunan Tarihi Merkez Pazar Camii'nin bahçesindeki 350 yıllık çınar ağacı, yaz sıcaklarında Termelileri serinletiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1840 yılında Osmanlılar döneminde tamamen ahşap olarak inşa edilen caminin bahçesindeki 350 yıllık çınar, ilçeye ayrı bir güzellik katıyor. Hem gündüz vaktinde öğle ve ikindi namazlarını hem de teravih namazını Terme Çayı'nın esintisi eşliğinde, yere serdikleri seccadelerde kılan ilçe halkı, bazen de çimlerin üzerinde çıplak ayakla ibadetlerini yerine getiriyor.

Tarihi caminin manevi havasının kendilerini eski Ramazanlara götürdüğünü söyleyen cami cemaatinden Hasan Sivas, ?Buranın manevi havası bambaşka, sanki ağzımıza bal şerbet sürülüyor gibi manevi lezzet alıyoruz." diye konuşuyor. Teravih namazlarını yaz aylarında elinden geldiğince tarihi caminin bahçesinde dev çınarın altında kılmaya çalıştığını söyleyen Sivas, ?Bu camiler tarih kokuyor, bize nenelerimizi, büyükbabalarımızı, eski Ramazanlarımızı hatırlatıyor. O yüzden bu değerleri el birliğiyle ayakta tutmaya çalışmalıyız.? diye ekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber