İş dünyası İzmir'de ?Kürt Çalıştayı' düzenleyecek

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Dogünsifed) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, İzmir'de ?Kürt Çalıştayı' düzenleyeceklerini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadooğlu, ?Dogünsifed ve Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (Basifed) ile birlikte, Kürt sorunu olarak adlandırılan ve bu topraklarda yaşayan herkesi yakından ilgilendiren konuya ilişkin olarak İzmir'de bir çalıştay düzenleme kararı almışlardır.? dedi.

Çalıştayın 29 Ağustos tarihinde düzenleneceğini kaydeden Kadooğlu, ?Bu sorun şimdiye kadar hep Diyarbakır veya İstanbul'da konuşuldu, tartışıldı. Bizler istedik ki kozmopolit bir yapıya sahip olan ve ülkenin en batısında bulunan İzmir'de de bu konuyu gündemleştirelim ve oradaki dostlarımızla birlikte bu soruna çözüm arayalım.? ifadelerini kullandı.

Çalıştayın, konu hakkında söyleyecek sözü olan katılımcılarla, çözüm odaklı, cesur söylemlere ulaşmayı hedeflediğini anlatan Kadooğlu, ?Türkiye'nin bu sorunu artık çözmesinden başka bir şansı yoktur. Çünkü bugün uluslararası bir konu özelliği kazanan bu meseleyi çözmeden Türkiye'nin ne ekonomisi ne de demokrasisi istediğimiz seviyeye çıkmayacaktır. Dogünsifed ve Basifed'in, gerek iktidar gerekse ana muhalefet partilerinin çözüme yönelik ortak niyetlerini ifade ettikleri bu ortamda, bu çabalara katkı anlamında sivil toplum kuruluşları olarak böylesi bir girişimi bu ülke insanına borç olarak görmektedir. İzmir'den çıkacak çözüm önerilerinin gerçekçi ve herkesi kuşatan öneriler olacağını düşünüyoruz. Çünkü İzmir'in kaderi Diyarbakır'ın kaderinden bağımsız olmadığı gibi, Diyarbakır'ın kaderi de İzmir'den bağımsız değildir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber