Emniyet, 'polis elektromanyetik şok cihazı kullanacak' haberlerini yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde polisin elektromanyetik şok cihazı kullanacağı iddiaları üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Polisin toplumsal olaylarda göstericileri engellemek için kullanacağı ?Silent Guardian Protection? adlı elekromanyetik şok dalgası yayan bir cihaz alınacağı iddiasına yer verilen haberlere kaynak olarak sunulan bu konuya ilişkin verilen soru önergesine İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin tarafından ?Temsilciliğini MESAN Elektronik Sistemleri A.Ş'nin yaptığı ?Silent Guardian Protection System' isimli cihaza ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğünün ilgili personeline demo gösterimi yapılmış olup cihaza dair herhangi bir satın alma işlemi gerçekleştirilmemiştir? şeklinde yazılı cevap verilmiştir.

Basın organlarında yer alan ?Cop ve Gaz Tarih Oluyor?, ?Polis Şoka Sokacak!?, ?Polise ?Şok' Edecek Yeni Silah!? başlıklarıyla yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu cihazla ilgili satın alma işlemi gerçekleştirilmemektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber