Emniyet: Şok cihazı satın alma işlemi yapılmadı

Emniyet Genel Müdürlüğü, 'Silent Guardian Protection System' isimli cihazla ilgili herhangi bir satın alma işleminin yapılmadığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

toplumsal olaylarda göstericileri engellemek için kullanacağı 'Silent Guardian Protection' adlı elekromanyetik şok dalgası yayan bir cihaz alınacağı iddiasına yer verilen haberlerin doğru olmadığı kaydedildi.

Haberlere kaynak olarak sunulan bu konuya ilişkin verilen soru önergesine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in 'Temsilciliğini MESAN Elektronik Sistemleri AŞ'nin yaptığı 'Silent Guardian Protection System' isimli cihaza ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilgili personeline demo gösterimi yapılmış olup, cihaza dair herhangi bir satın alma işlemi gerçekleştirilmemiştir.' şeklinde yazılı cevap verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Basın organlarında yer alan 'Cop ve Gaz Tarih Oluyor', 'Polis Şoka Sokacak!', 'Polise 'Şok' Edecek Yeni Silah!' başlıklarıyla yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu cihazla ilgili satın alma işlemi gerçekleştirilmemektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber