Manisa'da 4 bine yakın bina iskan ruhsatı alamıyor

Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, 4 bine yakın binanın, uygun yapılmadığı için iskan ruhsatı alamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıkdil, özellikle kaçak çatı katlarının düzene sokulması için yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Manisa Mimarlar Odası yönetimiyle biraraya geldi.

Oda Başkanı Atilla Efendioğlu ile Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Türkan Taş Köroğlu'nun da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Açıkdil, ?Bu proje uygunsuzluğunun çoğu çatı katlarının şartnameye, meclis kararlarına, plan notlarına uymamasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla çatı katları projeye uymayınca, telafisi de zor olduğundan dolayı iskan ruhsatı alınamıyor. Bu çatı katları, bizler için her dönem sıkıntı olmuştur. Bu nedenle masanın bu tarafına geçtiğimizde, meslekdaşlarımız ve müteahhitlerimizle çatı katı yapmayalım önerisi sunduk.? dedi. Belediye meclisine verdikleri öneriyi aktaran Açıkdil, şunları kaydetti: ?Meclis kararıyla tekrar düzenlenmesine rağmen gerek yapı kullanma izin belgesi alma aşamasında gerekse ondan sonraki uygulamalarda sıkıntı yaşanmaktadır. Bu nedenle, 'Çatı aralarının kaldırılıp bütün parsellerde her yöne eğimli, teras çatı olmayan, çatı malzemelerinde gerekli teknik şartlar sağlanıp betonarme, çelik, ahşap yapılar yapılıp üzerinin kiremitle kaplanması hususunda meclisimizce karar alınması hususunu arz ederiz.' diye bir öneri verdik. Meclis de bunu İmar Komisyonu'na havale etti. Komisyon, 'Meslek odalarından görüş alalım.' demiş. Bu konuda İnşaat Mühendisleri Odası görüşünü yazılı olarak iletti ama bu daha çok mimarlarımızı ilgilendirdiği için onların görüşü önemli.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber