Sivaslı kunduracı mutfak aspiratörü ile dükkanını serinletiyor

Mevsim normallerinin üzerinde sıcakların yaşandığı sokağa çıkmanın imkânsız hale geldiği Sivas'ta ayakkabı tamirciliği yapan Gürbüz Kıtlık, işyerine serinlemek için taktığı mutfak aspiratörü ile görenleri şaşırtıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Caddesi'nde bulunan Kunduracılar Çarşısı'ndaki işyerinde havalandırma sistemi olmaması nedeniyle eskimiş bir mutfak aspiratörünü serinlemek için kullanan Kıtlık, görenlerin de böyle bir sistemi istediğini söyledi.

İşyerinde klima taktırma imkânı olmaması, elverişli olmaması nedeniyle bu yolu tercih ettiğini kaydeden Gürbüz Kıtlık ?Sıcaklarda bu sene baya bir artış gösterdi, 45 dereceyi gördük. Serinlemek için en uygun yol olarak bunu bulduk. Başka da şansımız kalmadı. Klima taktırma imkânımız olmadığı için mecburen bu yolu seçtik.? dedi.

Gelen müşterilerin radyoyu andırdığı için biraz şaşırdığını söyleyen Kıtlık, mutfak aspiratörü olduğunu söyleyince bakış açılarının değiştiğini aktardı.

Görenlerin evlerine ve işyerlerine de aynısından taktırmak isteyenlerin çıktığını söyleyen Kıtlık, ?Tabi bizim burası daha uygun, zira hava sirkülasyonu açısından çok faydalı oluyor. Bizi rahatlatıyor. Klimanın yerini tutmasa da, yine de onu andırıyor.? şeklinde konuştu.

Komşu esnaflardan Lokman Özkan ise ?Arkadaşımız çok güzel buluş yapmış, sitemizde böyle gelişmiş bir teknoloji yok. Şu an 40?45 derece sıcakta Ramazan ayı içerisinde çok güzel bir buluş. Ben de burada esnafım, arkadaşımıza teşekkür ediyoruz, benim dükkânıma da yapmasını isterim. Allah razı olsun, serinlemek için günde on beş dakikada veya yarım saatte bir geliyoruz.? diye konuştu.

Aydın Sakarya ise "Sitemizde havalandırma olmadığından dükkân sahipleri kendi hallerinde bir klima yapma derdinde. Gürbüz de sanatkâr bir arkadaşımız bu şekilde düşünmüş. Kendisi buna değer vermiş, bizler de gelip giderek, havanın sıcaklığında serinliyoruz. Kendisine de takılıyoruz ?Buluşu biraz daha ilerletsin bizlere de katkısı olsun' diye. Ne yapalım mübarek günleri böyle geçirmeye çalışıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber