Antalya Havalimanı'nda turistleri semazenler karşılıyor

Antalya Havalimanı'nda yabancı turistler, Ramazan ruhunu yansıtan semazen, ney, tambur ve bendir dinletileriyle karşılanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa'nın en iyi havalimanı seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, yabancı turistlere Ramazan ayını tanıtmak, yerli turistlere ise mübarek ayın ruhunu daha coşkulu yaşatmak amacıyla Ramazan etkinliği düzenliyor.

İç ve dış hat terminallerinin ortak alanında gerçekleştirilen semazen gösterileri ney, tambur ve bendir dinletilerinden oluşan etkinlik, yabancı turistler tarafından ilgiyle izleniyor. Gösteriler, Ramazan boyunca haftada iki gün yapılacak.

ICF Airports Antalya Havalimanı Eş Genel Müdürü Ersel Göral, havalimanı yönetimi olarak Türkiye'nin sahip olduğu kültürel değerleri yolcularına en iyi şekilde tanıtma konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini söyledi.

Her gün farklı kültür ve milletlerden binlerce yolcuya ev sahipliği yaptıklarını belirten Göral, ?Türkiye'nin sahip olduğu kültürel değerleri en iyi şekilde tanıtmayı kendimize amaç edindik ve bu amaç ışığında bu yıl havalimanımızda Ramazan süresince bu ayın ruhunu yansıtan çeşitli etkinlikler düzenlemeye karar verdik.? dedi. Ramazan kültürünü yansıtan etkinliklerin özellikle yabancı turistler tarafından büyük ilgi göreceğini düşündüklerini ifade eden Göral, şöyle konuştu:

?Bu etkinlikle, aynı zamanda Ramazan'a özgü değerlerimizi yerli turistlerin de daha coşkulu bir şekilde yaşamalarını, sahip oldukları değerleri bir kez daha hatırlamalarını amaçlıyoruz. ICF Airports Antalya Havalimanı olarak her yıl Ramazan konseptinde farklı etkinlikler düzenleyerek, Ramazan'a has çok kıymetli değerlerimizi yansıtmaya devam edeceğiz.?

Gösterileri ilgiyle izleyen Danimarkalı Loren Petersen ile İben Moller, etkinliklerden çok etkilendiklerini belirterek, "Özellikle ney çok dikkatimizi çekti. Rahatlatıcı bir özelliği var. Ayrıca güzel bir atmosfer oluşturuyor. Zaman zaman Türkiye'ye geliyoruz. Umarız, bu müziği duymaya devam ederiz.? şeklinde konuştu. Hollandalı Susan Fred Egmond çifti de müziği çok beğendiklerini, ülkelerine gittiklerinde bu müziği araştıracaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber