Pamukkale'ye bisiklet yolu yapılacak

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Pamukkale'ye bisiklet yolu yapılması için proje çalışması başlattıklarını söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Abdülkadir Demir başkanlığında Ticaret Odası'nda yapıldı. Müdür Uraloğlu burada yaptığı konuşmada, kurumlarının Denizli'de 1 milyar lira tutarında toplam 23 proje yürüttüğünü ifade etti. 'Pamukkale Turizm Yolu' adıyla 17 kilometre uzunluğundaki Sarayköy - Akköy-Pamukkale karayolunun 13 kilometrelik kısmının bölünmüş yol olarak yapılmasına karar verildiğini belirten Uraloğlu, ?Platform genişliği 25 metreye çıkarıldı. Burada, bisiklet yolu yapmak için proje çalışması yapıyoruz. Bu, şimdiye kadar karayollarının yaptığı bir uygulama değil, ilk olacak. Devamındaki 4 kilometre yol da yine 1-A standardında yapılacak. Burada fiili çalışmalara başladık.? dedi.

Vali Demir, ?Özellikle Pamukkale yolunun genişliğinin 25 metreye çıkarılmış olması ve buraya bir bisiklet yolu yapılması bizim açımızdan çok önemli bir talepti. Bunun gerçekleşiyor olması son derece önemli. Biz hep şunu iddia ettik; Pamukkale dünyada bir tane. Dolayısıyla insanlar o yola girdiğinde, 'evet ben dünyada bir tane olan yere gidiyorum' demeli. Çevre düzenlemesi, aydınlatması, bisiklet yoluyla buranın tamamlanması gerekiyor. Bu konuda gösterilen gayret için hem genel müdürlüğe hem de bakanlığımıza teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber