Kimyasal silahlarla mücadele edecek askeri birlik Suriye sınırına geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Esed yönetiminin kimyasal silah kullanacağını açıklamasının ardından KBRN birliklerini PYD'nin yönetime el koyduğu Kobani sınırına kaydırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 06:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısaca KBRN olarak bilinen Kimyasal Biyolojik Radyolojik Korunma ve Savunma Taburları'na bağlı bir birlik, Suruç'ta sınırın sıfır noktasına konuşlandı. Elde edilen bilgilere göre Konya merkezden hareket eden KBRN taburuna bağlı eğitimli askeri personelin bir bölümü bugün tam donanımlı olarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar askeri birliğine geldi. Şanlıurfa 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Mürşitpınar askeri birliği, PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin el koyduğu Kobani sınırının sıfır noktasında bulunuyor. Kobani sınırına son iki günde yapılan askeri ve zırhlı araç sevkıyatının yoğunluğu sınırdaki askeri birliği adeta teyakkuza geçirdi. Sınır bölgesinden elde edilen bilgi ve görüntülere göre Mürşitpınar askeri birliği içindeki tüm zırhlı araç ve füze bataryalarının yönü PYD'nin yönetimine el koyduğu Kobani ilçesine çevrilmiş durumda.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, "Bazı yerler terör örgütüne teslim edilmiş. Terör örgütünün konuşlandığı yerlerden herhangi bir saldırı olursa hemen harekete geçeriz. Bu en doğal, en tabii hakkımızdır." demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber