PTT'yi soyan zanlı, işsizlik maaşı çektiği banka şubesini de soymak istemiş

Bursa'da PTT şubesinden 10 bin 825 lira çalan maskeli soyguncunun geçtiğimiz mayıs ayında da işsizlik maaşı çektiği banka şubesini soymaya teşebbüsten gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Duaçınarı Mahallesi'ndeki PTT şubesine gelen kar maskeli genç, gerçek görünümlü oyuncak silahla görevlileri tehdit ederek çekmecelerdeki 10 bin 825 lirayı poşete koyup kaçtı. Görevlileri de silahla tehdit eden zanlının bir müşteriyi de silahla tehdit ettiği ortaya çıktı. Beyaz bir otomobille kaçan zanlının yakalanması için polis alarma geçti. Şükraniye Mahallesi Ege Sokak'ta cinayet masası ekiplerince kıskıvrak yakalanan soyguncu Ertan B. (23) etkisiz hale getirilirken, aracın torpido gözünde poşet içinde paralar, silah ve hırsızlıkta kullanılan alet çantası ile matkap ele geçirildi.

Bir otomotiv yan sanayi fabrikasında yaklaşık 3 ay önce işten çıkan Ertan B.'nin kredi kartı borcu olduğu belirlendi. İşten çıktıktan sonra işsizlik maaşına başvuran zanlının geçtiğimiz mayıs ayında, işsizlik maaşı çektiği banka şubesini soymak amacıyla keşif yaparken yakalandığı ortaya çıktı. Keşif yaparken polis tarafından gözaltına alınan zanlının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. 2010 yılında da intihara teşebbüsten kaydı bulunan zanlının sorgulanması sürüyor.

Öte yandan olayın şokunu üzerinden atamayan PTT şubesi çalışanlarından Koray Y. ve Dilay O. ise olayla ilgili polise ifade verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber