Mamak'ta Ramazan etkinliklerinde vatandaşa Osmanlı şerbeti ikram ediliyor

Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla mahallelerde iftar programları düzenleyen Mamak Belediyesi, mahalle sakinlerini aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları ile aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturan mahalle iftarları Mamak'ta her gün farklı bir mahallede gerçekleşiyor. Mamak'ta Ramazan boyunca mahallelerde gerçekleşecek mahalle iftarlarının 4.'sü Lalahan'da gerçekleşti. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün de katıldığı iftar sofrasında 1000'in üzerinde vatandaş aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. Ezanın okunmasının ardından hep birlikte iftarını açan Mamaklılar, kurulan sahnede, meddah, Hacivat ve Karagöz, gölge oyunu gibi geleneksel Ramazan eğlencelerini izledi. Ardından Fasıl Grubu sahneye çıkarak Türk Müziğinin seçkin örneklerini seslendirdi. Çocuklar, animasyon gösterileriyle mutlu bir akşam geçirdi. Kanuni Sultan Süleyman'ın sıcak bir yaz günü Yeniçeri ortalarını ziyaret ve teftiş ederken susayıp içtiği şerbet de her iftarda olduğu gibi Lalahan'da da geleneksel olarak dağıtıldı. Osmanlı kıyafetleri ile seyyar güğümlerde şerbetçilerin Osmanlı Şerbeti ikramı yapmaları vatandaşların ilgisini çekti. Sıcaktan bunalan vatandaşlar buz gibi şerbet içerek serinledi.

Kaybolmaya yüz tutmuş adetlerin ve mahalle kültürünün mahalle iftarlarıyla yeniden yaşatıldığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, mümkün olduğunca mütevazı sofralarda oturarak, zengin fakir gözetmeksizin aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akgül, mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte huzur ve bereketin de arttığını belirterek, "Ramazan etkinlikleri ile toplumsal dokumuzu güçlendirecek güzel adımlar atıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getirerek, mütevazı sofralarda vatandaşlarımızla birlikte orucumuzu açıyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş adetlerimiz ve mahalle kültürümüzü de mahalledeki iftar programlarımızla yeniden yaşatıyoruz." dedi. Akgül, iftardan sonra şerbetçiler tarafından vatandaşlara ikram edilen Osmanlı'dan günümüze gelen şerbet geleneğini halka yaşatmak istediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber