Bakan Fatma Şahin, Darülaceze sakinleri ile geleneksel iftar yemeğinde buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Darülaceze sakinlerine, kendilerinden istenilen her talebi yerine getirmelerinin en büyük vazifeleri olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 00:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, ?Geçici olan bu makamların öbür dünya için bir sınav olduğunu biliyoruz.? dedi.

Fatma Şahin Darülaceze Müessesesi geleneksel iftar yemeğine katıldı. ?Darülaceze'nin evrenselliğinde buluşalım' sloganıyla düzenlen iftar programa Eşi İzzet Şahin ile gelen Şahin'in konuşması sırasında elektriklerin kesilmesi ise kısa süreli şaşkınlığa neden oldu.

İftar organizasyonunda Darülaceze sakinlerine seslenen Bakan Şahin, Darülaceze'nin kilise, havra ve caminin aynı yerde buluştuğu eşsiz bir mekan olduğunu vurguladı. Yüzlerce yıl önce dünyada savaşların olduğu kimsesizlerin çoğaldığı bir zaman Sultan II Abdülhamit Han tarafından verilen talimatla Darülaceze'nin kurulduğuna dikkat çeken Şahin, ?Abdülhamit Han'ı anlamak için burayı gelip görmek bu mekanın inceliğini iyi analiz etmek gerekiyor. Sultan Abdülhamit, dili, dini, mezhebi, inancı ne olursa olsun, cinsiyeti ne olursa olsun, kimsesiz ise, ihtiyacı varsa, devletin şefkat elini göstermenin ne kadar önemli olduğunu bize o zaman diliminde göstermiştir.? dedi.

Yaşlı insanların her birinin birer tecrübe olduğunu ve çok değerli olduklarını ifade eden Şahin, ?Biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Sizlerin hizmetkarınızız. Siz bizden ne talep ediyorsanız onu yerine getirmek bizim en büyük görevimiz. Biz bu makamları da bunun için talep ediyoruz. Yüce Mevla'ya eğer altından kalkamayacaksak, eğer bizden yardım talep edene ulaşamayacaksak, bu makamı bize nasip etme diyoruz. Bunun sınav olduğunu biliyoruz. Geçici olan bu makamların öbür dünya için bir sınav olduğunu biliyoruz.? şeklinde konuştu. Bakan Şahinin konuşmasının son bölümünde elektriklerin kesilmesi üzerine Şahin konuşmasını erken bitirmek durumunda kaldı. Elektriklerin kesilmesi bir dakika kadar sürdü.

Programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, paylaşımların en güzeli olan iftar sofrasında Darüleceze'de bulunmanın bu durumu daha da müstesna kıldığını ifade etti. Eksikliklerine rağmen Darülaceze sakinlerinin kendilerine gösterdiği muhabbete teşekkür ettiklerini belirten Vali Mutlu, ?Eksikliklerimizden dolayı elbette ki özür diliyoruz. Devletimiz Sultan Abdülhamit Han'dan bu yana her zaman bir şefkat kapısı olarak bu değerli yuvayı açık tuttu. Bundan sonra da bu yuva bir şefkat yuvası ilelebet olarak büyüklerimize ihtiyaç sahiplerine açık olmaya devam edecektir.? dedi.

Bakan Şahin konuşmasının ardından iftar yemeğine katılan Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ve Peder Dositheos Anağnostopulos ve Darülaceze Camii İmamı Mehmet Mertol ile bir süre sohbet etti.

1895 yılında Sultan II. Abdülhamit tarafından kurulan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olan Darülaceze, kurulduğu günden bugüne 30 bini çocuk toplam 100bin kişiye hizmet verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber