Ilgaz'da 7 hektarlık ormanlık alan yandı

Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı Satılar köyünde çıkan yangın sonrası 7 hektarlık alan zarar gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Çankırı'nın Ilgaz ilçesi Satılar köyünde ormanlık alanda saat 5 sıralarında yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine köylüler, Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğüne haber verdi. Olay yerine Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler, yangına müdahale etmesine rağmen sıcak hava ve rüzgarla birlikte yangın giderek büyüdü.

ÇEVRE İLLERDEN YARDIM İSTENDİ

Yangının kısa sürede büyüyerek çevre sırat etmesi nedeniyle çevre il ve ilçelerden yardım istendi. Çankırı ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüklerinin yanı sıra yangına Ilgaz, Çerkeş, Tosya, İhsangazi ve Araç Orman İşletme Müdürlüklerine ait yaklaşık 20 arazözle, Ankara'dan gelen bir yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildi.

ANIZ YAKILMASI SONUCU ÇIKTIĞI TAHMİN EDİLİYOR

Büyük bir duman kütlesinin çevreyi sardığı yangında ilk belirlemelere göre anız yakılması sonucu çıktığı tahmin ediliyor. Ormanlık alanda giderek büyüyen yangına 20 arazözle 200 kişilik ekip müdahale ederken, çevrede bulunan köylülerde söndürme çalışmalarına eşlik etti.

7 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Ilgaz'da saat 05.00 sıralarında başlayın yaklaşık olarak 8 saatlik bir çalışma sonrası ancak kontrol altına alınabilen yangında 7 hektarlık ormanlık alanla tarlalar zarar gördü. Çoğunlukta Karaçam ormanının bulunduğu alanda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

Gece saat 01.00 sıralarında kontrol altına alınabilen yangında arazözler, herhangi bir ikinci yangın için bölgeyi kontrol altında tutuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber