Güngören, şehitlerini andı

Güngören'de 4 yıl önce terör örgütü PKK tarafından iki ayrı noktada yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden ve olayda mağdur olan vatandaşlar, düzenlenen iftar yemeğiyle bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güngören'de 27 Temmuz 2008 yılında terör örgütü PKK tarafından araç trafiğine kapalı cadde üzerinde çöp kutularına yerleştirilen parça tesirli 2 bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 17 kişi ölmüş, 154 kişi ise yaralanmıştı. Olayın 4. yıl dönümünde saldırıda şehit olan vatandaşların aileleri ve olayda mağdur olan vatandaşlar, Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. Olayın acılarını sarmaya çalışan aileler, düzenlenen iftarda, birlik ve beraberliğin en canlı örneğini sergiledi. Güngörenliler, okunan dualarla olayda hayatını kaybedenleri andı.

Güngörenlilerin büyük bir katılım gerçekleştirdikleri iftar yemeğine Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Ak Parti İlçe Başkanı Ercüment Sever ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Her yıl Güngören şehitlerini andıklarını belirten Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, "Tabi her sene anıyoruz. Patlama mağdurlarıyla, şehit yakınlarıyla, gazilerimizle sürekli bir irtibat halindeyiz. Bu sene Ramazan'a denk geldiği için, patlama mağdurlarının talebiyle bizde böyle bir iftar düzenledik. O gün kaybettiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. En önemlisi Ramazan'ın bereketi ve fevziyle birlikteliğimizi tazeliyoruz" şeklinde konuştu.

72 yaşında olan ve ikinci patlamada bacağı kopan Ali Osman Yiğit, "Ayağım koptu. 11 ay hastanede yattım.

2 ameliyat geçirdim. 1 ameliyatım daha var. Parmaklarım yamuk. Parmaklarımdan ameliyat olacağım. Sağ olsun belediye başkanımız hep ilgilendi. Ayağım 5-6 cm kısaldı. Yalnız yaşıyorum. Bana kızım bakıyor. En zorluk çektiğimiz şey doktorlar. Hastanelerde sıra beklemek. Çok zor bir durum. Allah kimseyi düşürmesin" dedi.

TERÖR MAĞDURU BUSE, BEŞİKTAŞ SPOR KULÜBÜ'NDEN YARDIM BEKLİYOR

Yaşanan patlamada bacağı kopan ve geçirdiği ameliyatlarla tekrar hayata tutunan 18 yaşındaki Buse Hazarlı, olay gününün bir rüya gibi olduğunu belirterek, "Biz ağabeyimle oturuyorduk. Bir ses duyduk. Babam dışarıdaydı. Annem zaten çalışıyordu. Ne olduğunu anlayamadık. İnsanların yüzleri yara bere içindeydi. Hiç anlamadığım bir şekilde kendimi yerde buldum. Rüyadayım sandım. O an ayağımın acısını hissetmedim. Annemin yüzüne baktım, kan revan içerisindeydi. Arkada ağabeyim ve yengem yerde yatıyorlardı. Bağırdım, 'anne ayağım koptu' dedim. Ambulansla hastaneye gittim. Babamı gördüğümde çok sevindim" dedi.

Beşiktaş Spor Kulübü'nün 3 yıl boyunca eğitim masraflarını üstlendiğini belirten Buse Hazarlı, üniversite eğitimi içinde Spor Kulübü'nün yetkililerinden yardım bekliyor. Buse Hazarlı, "22 tane ameliyat geçirdim. 3 yıl boyunca değnek kullandım zaten. Yaşıtlarım etek giyerken, ben bol pantolon giymek zorunda kaldım. Çok sıkıntılar geçirdim ama geride kaldı. Ben koyu bir Beşiktaşlıyım zaten. Ben ameliyat geçirdikten sonra babam yetkilileri aramış, forma istemiş. Ben ameliyattan sonra formayı üzerime giydim. Gazete gördüklerinde Buse'nin bütün eğitim masraflarını biz ödeyeceğiz dediler. 4 yıl Beşiktaş Spor Kulübü'nün desteğiyle okudum. 3 yıl boyunca çok eksiklerim oldu. İstediğim puanı alamadım. Bugüne kadar bana destek verdiler zaten. Şimdi de desteklerini bekliyorum. Gazetecilik ya da halkla ilişkiler bölümü okumak istiyorum" diye konuştu.

Hazarlı teröre bir son verilmesini isteyerek, "Ben isterdim ki bu terör bizimle beraber bitsin. Gönül isterdi ki hiç yaşanmasın ama lanet olsun ki devam ediyor. Askerlerimiz, sivillerimiz ölüyor. Daha fazla kan akmasın" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber