400 yıllık geleneksel 'Osmanlı Macunu' çocukların ilgi odağı oldu

Ramazan ayının gelişi ile geleneksel tatlarımızdan 400 yıllık Osmanlı macunu da insanların dinlenmek için seçtikleri kalabalık ortamlarda satılmaya başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Macuncuların etrafı çocuklar tarafından adeta sarılıyor. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 'Osmanlı Macunu' satmaya başlayan Mahmut Akay ise macun satışlarını Ramazan ayı sonrasında da devam ettireceğini söyledi.

Ramazan dolayısı ile gündüz dışarıya çıkamayan vatandaşlar iftardan sonra meydanlara akın ediyor. Çorlu'nun en işlek meydanı olan Cumhuriyet Meydanı da adeta panayır alanına dönüyor. Çocuklar gönüllerince eğlenirken anne babaları da oturup serin havanın tadını çıkarıyor. Meydanda, çocukların ilgisini çeken ışıklı oyuncaklar satılırken, Osmanlı macunu da çocukların ilgisini çekiyor. Macuncunun etrafına toplanan çocuklar, macunların çubuğa sarılarak servis edilişini yemeden önce dikkatlice izliyor.

Osmanlı Macunu hakkında bilgi veren Mahmut Akay, 400 yıllık lezzeti şöyle anlatıyor, ''Osmanlı macunu 400 yıllık geleneksel tatlılarımızdan. İçeriğinde şeker ve limon tozu var. Farklı meyvelerle karıştırılıp kaynatılarak geniş bir tepsi içerisinde soğumaya bırakılıyor. Meyve aromaları ile çeşitleri artırılıyor. Her bir tepside beş çeşit macun bulunuyor. Limon, çilek, vişne, karamel ve sade çeşitleri var. Karışımlar hazırlandıktan sonra her çeşitten çubuğa sarılıyor. Üzerine de biraz limon yedirilip servis ediyor.''

Akay, Ramazan ayında başlattıkları Osmanlı macunu satışlarını, talebe göre Ramazan sonrasında da devam ettirecekleri söyledi. Grip, nezle, ağız kuruluğu ve ağız kokusuna iyi gelen geleneksel Osmanlı macunu, çocuklar ve büyükler tarafından sevilerek tüketiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber