Adalet Bakanlığı'ndan 'cezaevinde şüpheli ölüm' açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı'ndan, hükümlü bulunduğu Sivas Kapalı Cezaevi'nde fenalaşan 24 yaşındaki mahkum Ali Cem Gündoğan'ın götürüldüğü hastanede ölmesi üzerine medyada yer alan haberlere ilişkin bir açıklama yapıldı.Adalet Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan "Cezaevinde bir şüpheli ölüm daha" ve "Bir Engin Çeber vakası daha mı" başlıklı haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde hakaret, yaralama, kamu malına zarar verme ve tehdit suçlarından 562 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ali Cem Gündoğan, 23 Temmuz'da nakil aracı ile Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Bir gün sonra gece saat 02.00'de aynı odada kaldığı diğer hükümlülerin Gündoğan'ın kendisini yerden yere attığını görevli infaz koruma memurlarına iletmesi üzerine, yerde yatar vaziyette ve kasılmış halde olan hükümlü, infaz koruma memurları tarafından Sivas Numune Hastanesi Acil Polikliniği'ne götürüldü ve tedavisinin ardından tekrar Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'na getirildi. Sakinleşmesi için birlikte kaldığı iki hükümlü ve bir nöbetçi memur nezaretinde, odadan çıkarılıp, kurum kantininde tutuldu. 25 Temmuz'da ise Açık Ceza İnfaz Kurumu idaresi tarafından tedbiren, Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmiş ve kurumun gözlem koğuşuna alındı. İki gün sonra saat 04.30 civarında tekrar rahatsızlanınca, götürüldüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öldü.

Gündoğan'ın otopsisinin yapıldığı ve kesin ölüm nedeni için Adli Tıp Kurumu'nun raporunun beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan hükümlüye ait tüm işlemlere ilişkin evrakların istendiği, Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kaldığı 9 nolu koğuşta bulunan ve yine konuya ilişkin yine Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kaldığı B 17 nolu koğuşta bulunan hükümlülerin konuya ilişkin beyanlarının alındığı belirtildi. Ayrıca açıklamada, adli raporunu onaylayan hekimler ile vefat eden hükümlünün babası ve diğer yakınlarının da, Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin beyanlarına başvurulduğu kaydedildi. Babası ve diğer yakınlarının Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri ifadeye göre, vefat eden hükümlü Ali Cem Gündoğan'ın alkol ve uyuşturucu madde bağımlısı olduğu belirtilirken, bunları kullanmadığı zaman krize girdiğine dikkat çekildi.

Gündoğan'ın alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı nedeniyle Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde ve İstanbul'da özel bir hastanede tedavi gördüğü ancak yine de bu maddeleri kullanmaya devam ettiği, bir veya iki gün alkol veya uyuştucu madde kullanmadığı takdirde kriz geçirdiği ve kriz sırasında kontrolünü kaybettiğinden ne yaptığını hatırlayamadığı vurgulandı.

Öte yandan açıklamada, Gündoğan'ın cezaevine alındığı ve hastaneye sevk edildiği 26 Temmuz'dan itibaren güvenlik kamerası görüntülerinin kayda geçirildiğinin altı çizildi. Olaya ilişkin adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber