İşbilir müdür kalede unutulan işadamını tinerci yaptı

Haber Giriş : 06 Ağustos 2005 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkemiz turizm ve kültür alanında gelişmek için çırpınırken 'o kafa' bildiğini okuyor. Tarihi Urfa Kalesi'ne kilitlenen turistler 'tinerci' ilan edildi.

Bunun üzerine Açıklama gönderen Kültür Müdürlüğü Kalede mahsur kalanların turist değil tinerci olduğunu tiner içmek için girdikleri ve kalede mahsur kaldığını açıkladı.

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN SAVUNMASI.

Kültür Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Haberler incelettirilmiş olup, konuyla ilgili Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün açıklaması aşağıya çıkarılmıştır.

?İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak yaptığımız araştırmada; kale kapısının her zaman olduğu gibi zamanında kapatıldığı, söz konusu şahısların turist değil, tiner bağımlısı kişiler oldukları ve akşam saatinde demir parmaklıklardan içeri girerek tiner içmeyi amaçladıkları ve bu yüzden de orada mahsur kaldıkları anlaşılmıştır. Olay günü, saat: 20.00'da Müze Müdürlüğü ile irtibata geçilmiş ve kısa sürede gelen görevliler mahsur kalan kişileri bulundukları yerden çıkmalarını sağlamıştır.
Ayrıca; önceki gün toplanan Kültür ve Turizm Konseyinde; Şanlıurfa Kalesine anons sistemi kurulması önerisi üzerine Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce çalışmalara başlanmış olup, kısa sürede Şanlıurfa Kalesine anons sitemi kurulması hedeflenmiştir." denildi.

MUHABİRİMİZ MAHSUR KALAN VATANDAŞI BULDU

Muhabirimiz Muhammet Taşçılar, bu iddia üzerine, daha önce haberini yapmış olduğu vatandaşlardan bir tanesini bulamayı başardı. Muhabirimizin görüştüğü Kızıltepeli işadamı 50 yaşındaki Salih Aslan "Hem suçlu hem güçlü buna derler. Ben hayatım boyunca sigara dahi içmedim. Nasıl anlamışlar benim tinerci olduğumu? Ellerinde tinerci olduğuma dair bir belgemi var acaba? Ben bu nedenle Kültür Müdürlüğüne davacı olacağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. İnsanları bilmeden küçük düşürmesinler. Ben Kızıltepe'de saygın biriyim. Müteahhitlik yapıp devlete vergi veriyorum." diye konuştu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber