Bursa'da, 477 kadın şiddete karşı polis koruması altına alındı

Şiddet mağduru kadınlara yönelik başlatılan koruma isteği büyük ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yasal mevzuat kapsamında koruma kararı verilen kadınlar, ihtiyaç duyması halinde her zaman 'Çağrı Timi'ni görevlendirmesi istemiyle polis merkezine talepte bulunuyor veya '155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak bulunduğu adrese ekip veya koruma talep edebiliyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursa genelinde 477 kadının alınan koruma kararı gereğince korunduğunu açıkladı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şiddet mağduru kadınların 16.09.1995 tarihli Başbakanlık oluru ile yürürlüğe giren Koruma Hizmetleri Yönetmeliği'nin 10. Maddesi'nde yapılan değişiklikle 'Şiddete maruz kaldığı veya maruz kalma ihtimali bulunduğu tespit edilen kişiler, mahallin en büyük mülki amirin kararıyla derhal korumaya alınırlar. Korumanın süresi ve şekli alınan kararla belirlenir' kararı kapsamında korundugğu hatırlatıldı. Açıklamada; 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu'nun 'Hayati tehlikesinin bulunması halinde, ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması' hükmü gereğince şiddete maruz kalan veya maruz kalma ihtimali bulunduğu tespit edilip koruma kararı alınanların 'Koruma Hizmetleri Yönetmeliğin 3. ve 4. maddelerinde belirtilen koruma şekillerinden çağrı üzerine koruma ile korundukları belirtildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Şiddete maruz kaldığını iddia eden kişiler, bağlı bulundukları polis merkezi veya ilçe emniyet müdürlükleri, Cumhuriyet Başsavcılıkları, yada mahallin en büyük mülki amirine dilekçe ile müracaat edebilirler. Yapılan müracaat, şiddet görenin bağlı bulunduğu ilçe emniyet müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılarak, mülki amirin onayına sunulur. Mülki amir tarafından belirlenen kararın şekli ve süresi şiddet görene tebliğ edilir. Son olarak şiddet görene, alınan kararın içeriği şekli ve süresi ile ilgili nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirme yapılır. Koruma kararı verilen kişi ihtiyaç duyması halinde her zaman Çağrı Timi'ni görevlendirmekle yetkili bir merkeze talepte bulunarak veya il emniyet müdürlüğüne ait '155 Polis İmdat Hattı'na müracaat ettikleri takdirde bulundukları adrese ekip veya korumakla görevli personel gönderilir. Koruma kararı verilen kişinin herhangi bir talebi olmaması halinde de ekipler belirli aralıklarla gerek ev gerekse iş yeri adreslerine güvenlik amaçlı kontroller yapılmaktadır. İlimizde 477 kadın, alınan koruma kararı gereğince korunmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber